Recept na: cuketa pate
Složení:
- 1,6 kg cukety
- 1 mrkev
- 550 g brambor
- 2 cibule
- 4-5 hřebíček česneku
- 1/2 šálku strouhanky nebo poloviny
- 3 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1/3 lžičky pepře
- Větší špetku feferu
- Větší špetka kari
- Větší špetka muškátového
- 1 čajová lžička nakrájeného kopru
- 50 ml vyčištěného oleje nebo másla
Jak vyrobit cuketu?
Krok 1
Zucchini pate je připraven poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 180 stupňů.
Začínáme s peelingem cukety – potřebujeme asi 1,6 kg (hmotnost po peelingu). Nastrouhejte na středním kráječi.
Místo Grater můžete použít například mlýnek na maso (se silnější špičkou).
Krok 2
Také loupíme mrkev, brambory (asi 550 g, hmotnost po peelingu) a dvě cibule a otěru na střední sítě.
Krok 3
Vložte veškerou zeleninu do povlečení nebo bavlněného tkaniny a otisk přebytečné šťávy.
Díky tomu bude Cukets pate kompaktnější a můžete ji snadno řezat.
Přidáváme česnek (4-5 zubů) stlačený Pražkou.
Krok 4
Do mísy přidejte strouhanku (1/2 šálku nebo poloviny), 3 vejce, sůl (1 lžička), černý pepř (1/3 lžičky), olej (50 ml) a nasekaný jemný kopr (1 lžička). Obrátíme chuť s větší špetkou horkých paprik, kari a muškátového oříšku.
Krok 5
Smíchejte celý s lžičkou pouze pro kombinování ingrediencí. Měla by existovat poměrně silná hmota.
Krok 6
Vložte obsah misky do pekařského podnosu lemovaného pečicím papírem (důl 22 cm dlouhý). Lehce hněteme a vyrovnáme vrchol.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu asi 80 minut při 180 stupních (shora dolů, bez horkého vzduchu). Pokud používáte horký vzduch, snižte teplotu o 10 stupňů. Dobrou chuť!
Pokud v hlavní roli hledáte podobné recepty s cuketou, doporučuji vyzkoušet své cuketové palačinky a těstoviny s cuketou.
Jak vyrobit cuketu?
Krok 1
Zucchini pate je připraven poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 180 stupňů.
Začínáme s peelingem cukety – potřebujeme asi 1,6 kg (hmotnost po peelingu). Nastrouhejte na středním kráječi.
Místo Grater můžete použít například mlýnek na maso (se silnější špičkou).
Krok 2
Také loupíme mrkev, brambory (asi 550 g, hmotnost po peelingu) a dvě cibule a otěru na střední sítě.
Krok 3
Vložte veškerou zeleninu do povlečení nebo bavlněného tkaniny a otisk přebytečné šťávy.
Díky tomu bude Cukets pate kompaktnější a můžete ji snadno řezat.
Přidáváme česnek (4-5 zubů) stlačený Pražkou.
Krok 4
Do mísy přidejte strouhanku (1/2 šálku nebo poloviny), 3 vejce, sůl (1 lžička), černý pepř (1/3 lžičky), olej (50 ml) a nasekaný jemný kopr (1 lžička). Obrátíme chuť s větší špetkou horkých paprik, kari a muškátového oříšku.
Krok 5
Smíchejte celý s lžičkou pouze pro kombinování ingrediencí. Měla by existovat poměrně silná hmota.
Krok 6
Vložte obsah misky do pekařského podnosu lemovaného pečicím papírem (důl 22 cm dlouhý). Lehce hněteme a vyrovnáme vrchol.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu asi 80 minut při 180 stupních (shora dolů, bez horkého vzduchu). Pokud používáte horký vzduch, snižte teplotu o 10 stupňů. Dobrou chuť!
Pokud v hlavní roli hledáte podobné recepty s cuketou, doporučuji vyzkoušet své cuketové palačinky a těstoviny s cuketou.