pasztet z cukinii

Zuketa pate

Zuketa pate

Tato cuketa je extrémně chutná a zdravá alternativa k tradičním koláčům. Vyznačuje se velkým vkusem, díky kterému je každé sousto skutečnou hostinou pro patro.

 

Recept na: cuketa pate

 

Složení:

  • 1,6 kg cukety
  • 1 mrkev
  • 550 g brambor
  • 2 cibule
  • 4-5 hřebíček česneku
  • 1/2 šálku strouhanky nebo poloviny
  • 3 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/3 lžičky pepře
  • Větší špetku feferu
  • Větší špetka kari
  • Větší špetka muškátového
  • 1 čajová lžička nakrájeného kopru
  • 50 ml vyčištěného oleje nebo másla

 

Jak vyrobit cuketu?


 

Krok 1

Loupaná cuketa pro paštiku

Zucchini pate je připraven poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 180 stupňů.

Začínáme s peelingem cukety – potřebujeme asi 1,6 kg (hmotnost po peelingu). Nastrouhejte na středním kráječi.

Místo Grater můžete použít například mlýnek na maso (se silnější špičkou).


 

Krok 2

Pate zelenina

Také loupíme mrkev, brambory (asi 550 g, hmotnost po peelingu) a dvě cibule a otěru na střední sítě.

 


 

Krok 3

Nastrouhaná zelenina pro paštiku

Vložte veškerou zeleninu do povlečení nebo bavlněného tkaniny a otisk přebytečné šťávy.

Díky tomu bude Cukets pate kompaktnější a můžete ji snadno řezat.

Přidáváme česnek (4-5 zubů) stlačený Pražkou.


 

Krok 4

ingredience pro cuketu

Do mísy přidejte strouhanku (1/2 šálku nebo poloviny), 3 vejce, sůl (1 lžička), černý pepř (1/3 lžičky), olej (50 ml) a nasekaný jemný kopr (1 ​​lžička). Obrátíme chuť s větší špetkou horkých paprik, kari a muškátového oříšku.


 

Krok 5

Zuketa příprava paštiky

Smíchejte celý s lžičkou pouze pro kombinování ingrediencí. Měla by existovat poměrně silná hmota.

 


 

Krok 6

Zuketa před pečením

Vložte obsah misky do pekařského podnosu lemovaného pečicím papírem (důl 22 cm dlouhý). Lehce hněteme a vyrovnáme vrchol.

Pečeme v předehřáté troubě po dobu asi 80 minut při 180 stupních (shora dolů, bez horkého vzduchu). Pokud používáte horký vzduch, snižte teplotu o 10 stupňů. Dobrou chuť!

Pokud v hlavní roli hledáte podobné recepty s cuketou, doporučuji vyzkoušet své cuketové palačinky a těstoviny s cuketou.


Cuketa a mrkev

Zuketa pate

Zuckeni Pate recept

Zuckeni Pate recept

 

Jak vyrobit cuketu?


 

Krok 1

Loupaná cuketa pro paštiku

Zucchini pate je připraven poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 180 stupňů.

Začínáme s peelingem cukety – potřebujeme asi 1,6 kg (hmotnost po peelingu). Nastrouhejte na středním kráječi.

Místo Grater můžete použít například mlýnek na maso (se silnější špičkou).


 

Krok 2

Pate zelenina

Také loupíme mrkev, brambory (asi 550 g, hmotnost po peelingu) a dvě cibule a otěru na střední sítě.

 


 

Krok 3

Nastrouhaná zelenina pro paštiku

Vložte veškerou zeleninu do povlečení nebo bavlněného tkaniny a otisk přebytečné šťávy.

Díky tomu bude Cukets pate kompaktnější a můžete ji snadno řezat.

Přidáváme česnek (4-5 zubů) stlačený Pražkou.


 

Krok 4

ingredience pro cuketu

Do mísy přidejte strouhanku (1/2 šálku nebo poloviny), 3 vejce, sůl (1 lžička), černý pepř (1/3 lžičky), olej (50 ml) a nasekaný jemný kopr (1 ​​lžička). Obrátíme chuť s větší špetkou horkých paprik, kari a muškátového oříšku.


 

Krok 5

Zuketa příprava paštiky

Smíchejte celý s lžičkou pouze pro kombinování ingrediencí. Měla by existovat poměrně silná hmota.

 


 

Krok 6

Zuketa před pečením

Vložte obsah misky do pekařského podnosu lemovaného pečicím papírem (důl 22 cm dlouhý). Lehce hněteme a vyrovnáme vrchol.

Pečeme v předehřáté troubě po dobu asi 80 minut při 180 stupních (shora dolů, bez horkého vzduchu). Pokud používáte horký vzduch, snižte teplotu o 10 stupňů. Dobrou chuť!

Pokud v hlavní roli hledáte podobné recepty s cuketou, doporučuji vyzkoušet své cuketové palačinky a těstoviny s cuketou.


Cuketa a mrkev

Zuketa pate

Zuckeni Pate recept

Zuckeni Pate recept

Přejít nahoru