Máte problémy se svým srdcem, cukrem, nebo se možná jen chcete postarat o své zdraví? Nezapomeňte si na večeři vybrat libové maso. Proč stojí za to je jíst a jak je připravit? Vysvětlujeme také, co je libové maso a které je nejlepší koupit.
V obchodech s masami je k dispozici mnoho různých typů masa. Můžeme je rozdělit kvůli původu a rozlišujeme zde, mimo jiné drůbež, vepřové, hovězí maso, zvěřinu. Někteří je rozdělují na červené maso nebo bílé maso. V tomto článku se však rozdělíme kvůli obsahu tuku.
Libové maso je jedno, které obsahuje méně než 3 procenta tuku ve 100 g. Toto je nejnižší možné množství této složky a na trhu nebudeme dostávat více štíhlého masa. Kromě toho, vzhledem k obsahu lipidů v masu, rozlišujeme: s vysokým obsahem masa (přes 25 % tuku), mastné maso (od 10 do 25 % tuku), nízkotučné maso (od 3 do 10 procent tuku).
Lean Maso je velmi rozsáhlý koncept a nebude omezeno na jeden typ. Najdeme mezi nimi jak drůbež, vepřové, tak hovězí maso, ryby. Díky tomu všichni, bez ohledu na preference chuti, najdou něco pro sebe.
Špičkové maso zahrnuje mimo jiné:
- kuřecí prsa,
- krůtí prsa,
- svíčková,
- hovězí čepel,
- vepřová svíčková,
- plátek
- králičí,
- Zander,
- treska.
Stojí za to zahrnovat libové maso do vaší stravy hlavně kvůli nízkému obsahu tuku. To znamená Nezvýší hladinu cholesterolu. Z tohoto důvodu to bude bezpečné pro spotřebu pro srdce nebo diabetiky.
Kromě toho nízký obsah tuku a zároveň velké množství bílkovin v libovém masu Budou přispívat k upuštění zbytečných kilogramů. Během hubnutí bude nasycena po dlouhou dobu a zároveň neposkytne velké množství kalorií. Kromě toho protein ovlivní lepší regeneraci svalů, zlepší imunitu a produkci protilátek.
Libové maso stojí za to jíst, protože Poskytnou vitamíny B. Mají klíčový dopad na práci nervového systému a spánku. Doplní důležitý minerál, což je železoStimulace produkce červených krvinek.
Libové maso lze připravit mnoha různými způsoby. Nejdůležitější však bude původ masa. Budeme zacházet s drůbeží jinak, jinak hovězí a dokonce vepřové nebo ryby. Nejdůležitější však je, že všichni z nich si udrželi co nejvíce pochoutky a šťavnosti.
Pokud se rozhodneme, ponecháme všechny nejdůležitější živiny libového masa Příprava na kouření nebo ve vodě. Bude to také dobrá metoda jeho přípravy v troubě. Před pečením smažte maso na pánvi s malým množstvím tuku. Díky tomu se všechny jeho šťávy zastaví uvnitř a po pečení kusu nebude suché.
Jistě Dejte si pozor na to smažení ve velkém množství tuku. Pak myšlenka jíst libové maso ztratí svůj význam, protože jídlo se stane kalorickým a nezdravým.
V obchodech s masami je k dispozici mnoho různých typů masa. Můžeme je rozdělit kvůli původu a rozlišujeme zde, mimo jiné drůbež, vepřové, hovězí maso, zvěřinu. Někteří je rozdělují na červené maso nebo bílé maso. V tomto článku se však rozdělíme kvůli obsahu tuku.
Libové maso je jedno, které obsahuje méně než 3 procenta tuku ve 100 g. Toto je nejnižší možné množství této složky a na trhu nebudeme dostávat více štíhlého masa. Kromě toho, vzhledem k obsahu lipidů v masu, rozlišujeme: s vysokým obsahem masa (přes 25 % tuku), mastné maso (od 10 do 25 % tuku), nízkotučné maso (od 3 do 10 procent tuku).
Lean Maso je velmi rozsáhlý koncept a nebude omezeno na jeden typ. Najdeme mezi nimi jak drůbež, vepřové, tak hovězí maso, ryby. Díky tomu všichni, bez ohledu na preference chuti, najdou něco pro sebe.
Špičkové maso zahrnuje mimo jiné:
- kuřecí prsa,
- krůtí prsa,
- svíčková,
- hovězí čepel,
- vepřová svíčková,
- plátek
- králičí,
- Zander,
- treska.
Stojí za to zahrnovat libové maso do vaší stravy hlavně kvůli nízkému obsahu tuku. To znamená Nezvýší hladinu cholesterolu. Z tohoto důvodu to bude bezpečné pro spotřebu pro srdce nebo diabetiky.
Kromě toho nízký obsah tuku a zároveň velké množství bílkovin v libovém masu Budou přispívat k upuštění zbytečných kilogramů. Během hubnutí bude nasycena po dlouhou dobu a zároveň neposkytne velké množství kalorií. Kromě toho protein ovlivní lepší regeneraci svalů, zlepší imunitu a produkci protilátek.
Libové maso stojí za to jíst, protože Poskytnou vitamíny B. Mají klíčový dopad na práci nervového systému a spánku. Doplní důležitý minerál, což je železoStimulace produkce červených krvinek.
Libové maso lze připravit mnoha různými způsoby. Nejdůležitější však bude původ masa. Budeme zacházet s drůbeží jinak, jinak hovězí a dokonce vepřové nebo ryby. Nejdůležitější však je, že všichni z nich si udrželi co nejvíce pochoutky a šťavnosti.
Pokud se rozhodneme, ponecháme všechny nejdůležitější živiny libového masa Příprava na kouření nebo ve vodě. Bude to také dobrá metoda jeho přípravy v troubě. Před pečením smažte maso na pánvi s malým množstvím tuku. Díky tomu se všechny jeho šťávy zastaví uvnitř a po pečení kusu nebude suché.
Jistě Dejte si pozor na to smažení ve velkém množství tuku. Pak myšlenka jíst libové maso ztratí svůj význam, protože jídlo se stane kalorickým a nezdravým.