Říká se tomu jahodová hruška. Funguje to dobře na srdci a únavě, zrychluje metabolismus

Říká se tomu jahodová hruška. Funguje to dobře na srdci a únavě, zrychluje metabolismus

Vyvážená strava by měla být bohatá na ovoce a zeleninu. Někteří však mohou cítit únavu, pokud se nepokoušejí nalít různé produkty do svého menu. Exotické plody se v obchodech objevují stále častěji, díky kterým můžeme naše jídla obohatit. Dnes vám řekneme o dračích ovocích, také nazývané Pitaja. Zkontrolujeme jeho vlastnosti a k ​​čemu je použít.

Pitaja – ovoce draka

Pitaja je ovoce kaktusu a přichází Ze Střední Ameriky, nejčastěji z Mexika. Kaktivní květy pouze v noci, a proto se nazývají „lunární květiny“.

Dragon Fruit, protože se to také nazývá Pitaja, má oválný tvar a díky charakteristice jej lze rozpoznat kůže, s nimiž listy rostou, připomínají měřítka. Je to díky nim, že Pitaja se nazýval dračí ovoce. Nějaké volání pitai Jahodová hruškakvůli barvě a velikosti ovoce. Pitaja má jemnou sladkou chuť, kterou lze porovnat se směsí kiwi, hrušek, jahod a ananasu.

Inzerce

Stojí za to vědět, že Pod červenou kůží je úplně jiná buničina. Je bílá nebo červená a existují malé černé kameny. Má mírně sladkou a kyselou chuť. Můžete to porovnat se směsí kiwi a melounu.

Můžeme se setkat Tři odrůdy tohoto ovoce a každá z nich se liší barvou kůže a buničiny. Nejběžnějším typem je ten s růžovou kůží a bílým tělem. V obchodech však také často získáme ovocnou verzi s růžovou pokožkou a červeným tělem. Je to trochu intenzivnější v chuti a často se používá pro konzervy. Nejexotičtější verze dračího ovoce je považována za žlutou kůži a bílou buničinu.

Viz také: Kvarg nebo Skyr - Který jogurt je lepší na dietě?

Jaké vlastnosti má Pitaja?

Pitaja není jen způsob, jak diverzifikovat stravu, ale je také zdrojem cenných vitamínů a minerálů. Obsahuje především velkou dávku vitamínu C, A a B vitamínů. Najdeme ji také ve svém složení Vápník, fosfor nebo železo. Další výhodou je malé množství cukru a kalorií. Díky tomu je Pitaja skvělým řešením pro lidi, kteří se snaží ztratit další kilogramy.

Díky velkému množství semen, ve kterých jsou zahrnuta Omega 3 a 6 kyselinPitaja chrání náš oběhový systém. Pozitivně ovlivňuje práci srdce, snižuje množství špatného cholesterolu v krvi a v budoucnu snižuje riziko kardiovaskulárního onemocnění.

Navíc ovoce ukazuje antioxidační a anti -zánětlivý účinekDíky tomu zpožďuje proces stárnutí těla a také zabraňuje rakovině. Může také pomoci při neutralizaci negativních účinků, které způsobují v našem těle Nadměrný stres a únava.

Vysoký obsah vlákniny je kývnutím na náš trávicí systém. Konzumace Pitaji může pozitivně ovlivnit práci střeva, čímž se zlepšuje náš metabolismus.

Viz také: Mnozí si myslí, že jeho ovoce jsou jedovaté. Dělám tinkturu na nachlazení, dobré střeva a zlomené nervy

Jak jíst pitai?

Pitaja je ovoce, které se nejčastěji podává syrové. Chutná nejlépe chlazená. Je to osvěžující doplněk, díky kterému se postavu přijme každý ovocný salát, koktejl nebo dezert zmrzliny. Jeho intenzivní barva znamená, že ji můžeme také použít jako dekorace nebo barvivo. Můžeme snadno získat intenzivně růžovou barvu, i když přidáme malé množství ovoce.


Pitaja - ovoce draka

Pitaja je ovoce kaktusu a přichází Ze Střední Ameriky, nejčastěji z Mexika. Kaktivní květy pouze v noci, a proto se nazývají „lunární květiny“.

Dragon Fruit, protože se to také nazývá Pitaja, má oválný tvar a díky charakteristice jej lze rozpoznat kůže, s nimiž listy rostou, připomínají měřítka. Je to díky nim, že Pitaja se nazýval dračí ovoce. Nějaké volání pitai Jahodová hruškakvůli barvě a velikosti ovoce. Pitaja má jemnou sladkou chuť, kterou lze porovnat se směsí kiwi, hrušek, jahod a ananasu.

Inzerce

Stojí za to vědět, že Pod červenou kůží je úplně jiná buničina. Je bílá nebo červená a existují malé černé kameny. Má mírně sladkou a kyselou chuť. Můžete to porovnat se směsí kiwi a melounu.

Můžeme se setkat Tři odrůdy tohoto ovoce a každá z nich se liší barvou kůže a buničiny. Nejběžnějším typem je ten s růžovou kůží a bílým tělem. V obchodech však také často získáme ovocnou verzi s růžovou pokožkou a červeným tělem. Je to trochu intenzivnější v chuti a často se používá pro konzervy. Nejexotičtější verze dračího ovoce je považována za žlutou kůži a bílou buničinu.

Viz také: Kvarg nebo Skyr - Který jogurt je lepší na dietě?

Jaké vlastnosti má Pitaja?

Pitaja není jen způsob, jak diverzifikovat stravu, ale je také zdrojem cenných vitamínů a minerálů. Obsahuje především velkou dávku vitamínu C, A a B vitamínů. Najdeme ji také ve své složení Vápník, fosfor nebo železo. Další výhodou je malé množství cukru a kalorií. Díky tomu je Pitaja skvělým řešením pro lidi, kteří se snaží ztratit další kilogramy.

Díky velkému množství semen, ve kterých jsou zahrnuta Omega 3 a 6 kyselinPitaja chrání náš oběhový systém. Pozitivně ovlivňuje práci srdce, snižuje množství špatného cholesterolu v krvi a v budoucnu snižuje riziko kardiovaskulárního onemocnění.

Navíc ovoce ukazuje antioxidační a anti -zánětlivý účinekDíky tomu zpožďuje proces stárnutí těla a také zabraňuje rakovině. Může také pomoci při neutralizaci negativních účinků, které způsobují v našem těle Nadměrný stres a únava.

Vysoký obsah vlákniny je kývnutím na náš trávicí systém. Konzumace Pitaji může pozitivně ovlivnit práci střeva, čímž se zlepšuje náš metabolismus.

Viz také: Mnozí si myslí, že jeho ovoce jsou jedovaté. Dělám tinkturu na nachlazení, dobré střeva a zlomené nervy

Jak jíst pitai?

Pitaja je ovoce, které se nejčastěji podává syrové. Chutná nejlépe chlazená. Je to osvěžující doplněk, díky kterému se postavu přijme každý ovocný salát, koktejl nebo dezert zmrzliny. Jeho intenzivní barva znamená, že ji můžeme také použít jako dekorace nebo barvivo. Můžeme snadno získat intenzivně růžovou barvu, i když přidáme malé množství ovoce.

Přejít nahoru