Tato domácí želatina neobsahuje lepek, laktózu, barviva ani konzervační látky. Pomáhá kontrolovat chuť na sladké, prodlužuje pocit sytosti, zlepšuje funkci střev a napomáhá procesu hubnutí. Přečtěte si, jak tento pokrm připravit podle níže uvedeného receptu odbornice na výživu Patricie Davidsonové (@patriciadavidson.nutri):
Složení
- 2 polévkové lžíce sušeného ibišku
- 1 čajová lžička přírodního sladidla
- 500 ml vody
- 1 lžička vanilkového extraktu (nepovinné)
- 1 polévková lžíce práškového agaru bez lžíce agar-agaru v prášku
Krok za krokem
- Převařte vodu a přidejte květy ibišku.
- Nechte květy 5-10 minut louhovat.
- Přidejte vanilku a sladidlo a vše promíchejte.
- Poté je třeba v horkém čaji rozpustit agar-agar a vařit na mírném ohni za stálého míchání, dokud se dobře nerozpustí.
- Vložte do vhodné nádoby nebo malých formiček a dejte do lednice, dokud neztuhne.
„Obsah těchto webových stránek slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům a není určen k poskytování lékařských, dermatologických, výživových nebo jiných rad. Informace zde uvedené by neměly být používány k diagnostice nebo léčbě jakýchkoli zdravotních problémů. Pro přesnou diagnózu a individuální léčebný plán doporučujeme konzultaci s kvalifikovaným zdravotnickým pracovníkem.“