Hledáte zdravé občerstvení, které současně podporuje trávicí systém a srdce? Sušené bobule Inků jsou superfood s osvěžující chutí a jedinečnými nutričními vlastnostmi. Bohatí na vitamín C, antioxidanty a vlákno, podporují imunitu, střeva a chrání před civilizačními chorobami. Jaké další vlastnosti mají, jak je konzumovat a proč stojí za to je zahrnout do vaší každodenní stravy? Vysvětlujeme.
Sušené inka bobule jsou ovoce peruánských měchy (Latin Physalis peruviana), také známý jako „Golden Jagoda“, „brazilský rozinka“ nebo „peruánské třešně“. Tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje především v Peru, Kolumbii, Ekvádoru a Bolívii. Ovoce, měchy, mají kulový tvar a intenzivní oranžovou barvu A charakteristická sladká a kyselá, mírně koláčová chuť, která se po sušení stává ještě výraznější.
Inků jsou k dispozici mimo jiné v obchodech se zdravou výživouSupermarkety nabízejí širokou škálu ekologických produktů a v internetových obchodech specializujících se na superpotraviny. Najdete je na odděleních se sušeným ovocem nebo přírodními výrobky. Stojí za to oslovit certifikované produkty z ekologických plodin, aby bylo zajištěno jejich kvality a nedostatku umělých přísad.
Přečtěte si také: Říká se tomu jahodová hruška. Funguje to dobře na srdci a únavě, zrychluje metabolismus
Sušené bobule Inků jsou bohaté na vitamín Cdíky tomu posilují imunitní systém. Vysoký obsah vitamínů A a beta-karoten to dělá I Pravidelná spotřeba může mít pozitivní vliv na zdraví kůžea také podporují správné fungování zraku. Přítomnost četných antioxidantů, jako jsou polyfenoly, flavonoidy nebo vitamín E, pomáhá bojovat s volnými radikály v těle. Zase může přispět ke zpomalení procesu stárnutí a Snížení rizika vzniku srdečních chorob a některých rakovin.
INCA bobule mají také silný protizánětlivý účinek. Bioflavonoidy, které obsahují, pomáhají snižovat zánět v těle, což může být prospěšné Pro lidi bojující s chronickými chorobamirevmatismus nebo střevní zánět. Kromě toho díky vysokému obsahu vláken, Tyto ovoce podporují správné fungování trávicího systémuRegulujte střevní peristaltiku, pomáhají očistit tělo toxinů a podporovat zdravou střevní mikroflóru.
INCA bobule také obsahují vitamíny Bželezo, hořčík, fosfor a draslík, které podporují správné fungování nervových, oběhových a kostních systémů. Přítomnost v sušených bobulích vitamínu K a fosforu pozitivně ovlivňuje zdraví kostí a zubů. Kromě toho mají tyto plody nízký glykemický index, který je důležitý pro lidi, kteří se zabývají diabetem nebo inzulínovou rezistencí.
Sušené bobule Inků lze do stravy zavést mnoha způsoby. Nejjednodušší a nejoblíbenější forma spotřeby je jedí přímo jako zdravé občerstvení. Jsou sladké a kyselé, křupavé a Fungují skvěle jako náhrada sladkostí nebo jiné kalorické občerstvení. Velmi dobře se mísí jako doplněk k müsli, kaši, jogurtu, granoly, vločce nebo ovocné a zeleninové saláty. K pečení lze také přidat bobule Inkůdorty, dezerty, stejně jako pro domácí konzervy, jako jsou džemy, konzervace, marmelády a želé.
Sušené bobule Inků lze také použít k přípravě infuzí - Stačí nalijte několik sušených ovoce horkou vodou a odložte asi 40 minut. Infuze připravená tímto způsobem může být opilá několikrát denně. Bobule Inků jsou také zajímavým doplňkem smoothie nebo ovocné koktejly. Díky zajímavému tvaru mohou být úspěšně použity jako dekorativní prvek pro koláče a koláče, zejména v kombinaci s čokoládou. Nezapomeňte před konzumací opláchnout sušené ovoceodstranit jakékoli nečistoty.
Sušené inka bobule jsou ovoce peruánských měchy (Latin Physalis peruviana), také známý jako „Golden Jagoda“, „brazilský rozinka“ nebo „peruánské třešně“. Tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje především v Peru, Kolumbii, Ekvádoru a Bolívii. Ovoce, měchy, mají kulový tvar a intenzivní oranžovou barvu A charakteristická sladká a kyselá, mírně koláčová chuť, která se po sušení stává ještě výraznější.
Inků jsou k dispozici mimo jiné v obchodech se zdravou výživouSupermarkety nabízejí širokou škálu ekologických produktů a v internetových obchodech specializujících se na superpotraviny. Najdete je na odděleních se sušeným ovocem nebo přírodními výrobky. Stojí za to oslovit certifikované produkty z ekologických plodin, aby bylo zajištěno jejich kvality a nedostatku umělých přísad.
Přečtěte si také: Říká se tomu jahodová hruška. Funguje to dobře na srdci a únavě, zrychluje metabolismus
Sušené bobule Inků jsou bohaté na vitamín Cdíky tomu posilují imunitní systém. Vysoký obsah vitamínů A a beta-karoten to dělá I Pravidelná spotřeba může mít pozitivní vliv na zdraví kůžea také podporují správné fungování zraku. Přítomnost četných antioxidantů, jako jsou polyfenoly, flavonoidy nebo vitamín E, pomáhá bojovat s volnými radikály v těle. Zase může přispět ke zpomalení procesu stárnutí a Snížení rizika vzniku srdečních chorob a některých rakovin.
INCA bobule mají také silný protizánětlivý účinek. Bioflavonoidy, které obsahují, pomáhají snižovat zánět v těle, což může být prospěšné Pro lidi bojující s chronickými chorobamirevmatismus nebo střevní zánět. Kromě toho díky vysokému obsahu vláken, Tyto ovoce podporují správné fungování trávicího systémuRegulujte střevní peristaltiku, pomáhají očistit tělo toxinů a podporovat zdravou střevní mikroflóru.
INCA bobule také obsahují vitamíny Bželezo, hořčík, fosfor a draslík, které podporují správné fungování nervových, oběhových a kostních systémů. Přítomnost v sušených bobulích vitamínu K a fosforu pozitivně ovlivňuje zdraví kostí a zubů. Kromě toho mají tyto plody nízký glykemický index, který je důležitý pro lidi, kteří se zabývají diabetem nebo inzulínovou rezistencí.
Sušené bobule Inků lze do stravy zavést mnoha způsoby. Nejjednodušší a nejoblíbenější forma spotřeby je jedí přímo jako zdravé občerstvení. Jsou sladké a kyselé, křupavé a Fungují skvěle jako náhrada sladkostí nebo jiné kalorické občerstvení. Velmi dobře se mísí jako doplněk k müsli, kaši, jogurtu, granoly, vločce nebo ovocné a zeleninové saláty. K pečení lze také přidat bobule Inkůdorty, dezerty, stejně jako pro domácí konzervy, jako jsou džemy, konzervace, marmelády a želé.
Sušené bobule Inků lze také použít k přípravě infuzí - Stačí nalijte několik sušených ovoce horkou vodou a odložte asi 40 minut. Infuze připravená tímto způsobem může být opilá několikrát denně. Bobule Inků jsou také zajímavým doplňkem smoothie nebo ovocné koktejly. Díky zajímavému tvaru mohou být úspěšně použity jako dekorativní prvek pro koláče a koláče, zejména v kombinaci s čokoládou. Nezapomeňte před konzumací opláchnout sušené ovoceodstranit jakékoli nečistoty.