Divoké jahody jsou jedním z prvních léto. Přestože vypadají nenápadně, potěší svou chuť a obsahují ingredience, které mají pozitivní vliv na tělo – zmírňují zánět a podporují zdraví jater a stav kloubů. Kdo by měl jíst divoké jahody a jak je používat v kuchyni?
Divoké jahody To je malé, ale extrémně aromatické ovoce, které mnoho lidí přináší do své mysli do dětství. Jsou docela intenzivní v chuti a vyznačují se vysokou nutriční hodnotou – Uvnitř najdete vitamíny, minerály a antioxidanty, které mají příznivý dopad na naše zdraví. Zajímavě, Jejich listy jsou také považovány za cennékteré byly v alternativní medicíně populární roky. Kdo by měl jíst divoké jahody? Jaké vztahy v nich najdete? A jak je používat v kuchyni? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v článku.
Co přesně má divoké jahody - ovoce plné vitamínů a minerálů? Ukázalo se, že to docela hodně. Je to zdroj různých živin, včetně Vitaminy C, E a Knějaký B vitamíny, zink, draslík, hořčík a vápník. Také si zaslouží pozornost Organické kyselinyvčetně kyseliny citrické, jablek a salicylové. Celý je doplněn flavonoidyvčetně rutiny a quercetinu, antokyaninů, taninů a pektinů, které mít antioxidační, protizánětlivé a anti -rakovinné účinky.
Pokud jde o nutriční hodnotu divokých jahod, jsou víceméně následovně (100 g):
Kalorie: 32 kcal;
Protein: 0,8 g;
Uhlohydráty: 5,5 g;
- včetně cukrů: 4 g;
Tuk: 0,4 g;
Slunce: 0g;
Vlákno: 2 g;
Vitamin C: 65 mg;
Vitamin E: 0,12 mg;
Tiamina: 0,03 mg;
Ryboflawina: 0,05 mg;
Vitamin B6: 0,06 mg;
Železo: 1 mg;
Zinek: 0,1 mg;
Hořčík: 15 mg;
Mangan: 0,2 mg;
Draslík: 145 mg;
Vápník: 25 mg;
FOSFOR: 25 mg;
Měď: 0,1 mg;
Jód: 1 µg.
Doporučují se pro seniory, protože jsou obzvláště náchylní k zánětuEG artritida a kardiovaskulární onemocnění - sloučeniny přítomné v nich snižují krevní tlak, posilují stěny krevních cév, inhibují tvorbu aterosklerotických plaků a přispívají ke snížení hladiny „špatného“ krve.
Kdo jiný by měl jíst divoké jahody? Divoké jahody jsou skvělou volbou pro lidi, kteří bojují s gastrointestinálními poruchami. Jíst je zlepšuje funkci střev a podporuje boj proti zácpě. Pozoruhodné jsou také jejich antioxidační vlastnosti, tj. Neutralizující volné radikály. Stojí za zmínku, že oxidační stres je jedním z největších nepřátel našeho zdraví, což vede k rozvoji různých nemocí, včetně civilizačních.
Kdo jiný by měl sáhnout po divokých jahodách? Budou fungovat dobře ve stravě lidí bojujících s diabetem nebo inzulínovou rezistencíProtože jsou charakterizovány nízkým glykemickým indexem a obsahují několik uhlohydrátů. Jejich dodatečnou výhodou je Nízký kaloriecož je asi 30 kcal na 100 g - ideální volba pro sladké svačinu během hubnutí.
Ne každý to ví V případě divoké jahody, nejen ovoce, ale také listy pro spotřebu. Jsou to cenná bylinná surovina, která se v alternativní medicíně používá pro řadu nemocí. Listy mohou být shromažďovány na jaře nebo začátkem léta, a poté je vysušit a používat je po celý rok, čímž se z nich vyrábí aromatický vaření.
Jaké vlastnosti mají divoké jahody? Jsou připisovány mimo jiné antibakteriální a anti -zánětlivý účinek. Doporučují se v bylinné medicíně s trávicími problémyvčetně světelného průjmu a Během chladu - zmírnit příznaky infekce. Kromě toho se prostřednictvím diuretiku a diaforetiky zlepšují Detoxikační procesy tělo. Pravidelné pití divokých jahodových listů také pomáhá zbavit se nepříjemného vůně z úst.
Divoké jahody To je malé, ale extrémně aromatické ovoce, které mnoho lidí přináší do své mysli do dětství. Jsou docela intenzivní v chuti a vyznačují se vysokou nutriční hodnotou - Uvnitř najdete vitamíny, minerály a antioxidanty, které mají příznivý dopad na naše zdraví. Zajímavě, Jejich listy jsou také považovány za cennékteré byly v alternativní medicíně populární roky. Kdo by měl jíst divoké jahody? Jaké vztahy v nich najdete? A jak je používat v kuchyni? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v článku.
Co přesně má divoké jahody - ovoce plné vitamínů a minerálů? Ukázalo se, že to docela hodně. Je to zdroj různých živin, včetně Vitaminy C, E a Knějaký B vitamíny, zink, draslík, hořčík a vápník. Také si zaslouží pozornost Organické kyselinyvčetně kyseliny citrické, jablek a salicylové. Celý je doplněn flavonoidyvčetně rutiny a quercetinu, antokyaninů, taninů a pektinů, které mít antioxidační, protizánětlivé a anti -rakovinné účinky.
Pokud jde o nutriční hodnotu divokých jahod, jsou víceméně následovně (100 g):
Kalorie: 32 kcal;
Protein: 0,8 g;
Uhlohydráty: 5,5 g;
- včetně cukrů: 4 g;
Tuk: 0,4 g;
Slunce: 0g;
Vlákno: 2 g;
Vitamin C: 65 mg;
Vitamin E: 0,12 mg;
Tiamina: 0,03 mg;
Ryboflawina: 0,05 mg;
Vitamin B6: 0,06 mg;
Železo: 1 mg;
Zinek: 0,1 mg;
Hořčík: 15 mg;
Mangan: 0,2 mg;
Draslík: 145 mg;
Vápník: 25 mg;
FOSFOR: 25 mg;
Měď: 0,1 mg;
Jód: 1 µg.
Doporučují se pro seniory, protože jsou obzvláště náchylní k zánětuEG artritida a kardiovaskulární onemocnění - sloučeniny přítomné v nich snižují krevní tlak, posilují stěny krevních cév, inhibují tvorbu aterosklerotických plaků a přispívají ke snížení hladiny „špatného“ krve.
Kdo jiný by měl jíst divoké jahody? Divoké jahody jsou skvělou volbou pro lidi, kteří bojují s gastrointestinálními poruchami. Jíst je zlepšuje funkci střev a podporuje boj proti zácpě. Pozoruhodné jsou také jejich antioxidační vlastnosti, tj. Neutralizující volné radikály. Stojí za zmínku, že oxidační stres je jedním z největších nepřátel našeho zdraví, což vede k rozvoji různých nemocí, včetně civilizačních.
Kdo jiný by měl sáhnout po divokých jahodách? Budou fungovat dobře ve stravě lidí bojujících s diabetem nebo inzulínovou rezistencíProtože jsou charakterizovány nízkým glykemickým indexem a obsahují několik uhlohydrátů. Jejich dodatečnou výhodou je Nízký kaloriecož je asi 30 kcal na 100 g - ideální volba pro sladké svačinu během hubnutí.
Ne každý to ví V případě divoké jahody, nejen ovoce, ale také listy pro spotřebu. Jsou to cenná bylinná surovina, která se v alternativní medicíně používá pro řadu nemocí. Listy mohou být shromažďovány na jaře nebo začátkem léta, a poté je vysušit a používat je po celý rok, čímž se z nich vyrábí aromatický vaření.
Jaké vlastnosti mají divoké jahody? Jsou připisovány mimo jiné antibakteriální a anti -zánětlivý účinek. Doporučují se v bylinné medicíně s trávicími problémyvčetně světelného průjmu a Během chladu - zmírnit příznaky infekce. Kromě toho se prostřednictvím diuretiku a diaforetiky zlepšují Detoxikační procesy tělo. Pravidelné pití divokých jahodových listů také pomáhá zbavit se nepříjemného vůně z úst.