Dnešní jídlo může obsahovat škodlivé látky, které pronikají do těla a ničí střevní flóru. Specialista na zdravou výživu doporučuje zahrnout do stravy speciální nápoj pro zdravé střeva. Pomůže vám to nejen lépe absorbovat minerály, ale také chránit před nebezpečnými potravinovými složkami.
Dr. Marek Skoczylas je zubař a fytofarmakolog, který vzdělává na svých sociálních kanálech o dietetice a doplňování. Často zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a zdravých návyků, které mají velký význam pro stav celého těla. Mimo jiné se zaměřuje na nabídku, která podporuje správné fungování trávicího systému. Vysvětluje, jak připravit nápoj na zdravá střeva.
Doktor Marek Skoczylas upozorňuje na problém úniků střev s výzvou SO, které je dnes spojeno s potravinami. Ukazuje se, že často obsahuje konzervační látky, antibiotika (zejména maso), těžké kovy, mikroplastiky a produkty na ochranu rostlin. Všichni napadají střeva zevnitř, v důsledku toho ztratí svou těsnost. Začnou přijímat látky, které by se k nim neměly dostat – např. Nestrávené zbytky potravin nebo bakteriální toxiny. To také vede k narušené absorpci potřebných minerálů.
Netěsná střeva vede k chronickému zánětu s nízkou závažnostía následně na srdeční choroby, krevní cévy, mozek nebo pankreas. Proto se zvyšuje riziko aterosklerózy a dokonce deprese. Je zajímavé, že konzumace fermentovaných produktů může pomoci udržet těsnost střeva.
Proč stojí za to pít kefir? Protože obsahuje bakterie Lactobacillus, které - dodávané do těla - zlepšují složení střevní flóry. Musíte si však pamatovat na aditivy Kefir, které budou pro tyto bakterie živnou půdou, aby mohli trvale zůstat v žaludku. Pouze tímto způsobem si můžeme být jisti, že střeva zapečetí déle.
Odborník vysvětluje, že Kefir sníží riziko mnoha nemocí. Spotřebované ve společnosti správných ingrediencí může pomoci utěsnit střeva. Doktor Skoczylas to vysvětluje Strava s vysokým obsahem vlákna a plné produkty, které jsou živnou půdou pro bakterie Lactobacillus, mohou chránit před pronikáním nebezpečných látek do krve.
Specialista na zdravou výživu doporučuje připravit se Nápoj pro zdravé střeva. Na začátku recept vyžaduje pečení speciální granoly a poté smíchání jen několik ingrediencí. Stojí za to vyzkoušet zdravé občerstvení, které se postará o správné složení střevní flóry.
Složení:
Gronola:
- 2,5 šálků ovesné vločky,
- 4 polévkové lžíce slunečnicových semen,
- 2 zralé banány,
- 4 polévkové lžíce mandlí,
- 5 polévkových lžic rozinků,
- 50 g hořké čokolády (min. 70% kakaa).
Kefir Drink:
- 300 ml kefiru,
- 2 čajové lžičky inulinu,
- 2 polévkové lžíce lněného (čerstvě mletého),
- 5 polévkových lžic granoly,
- Hrst čerstvých borůvek.
Metoda výkonu:
Na začátku připravte granolu. Vezměte mi misku a rozdrťte banány. Smíchejte ovesné vločky a slunečnicová semena v samostatné misce. Nalijte do misky s banánovou hmotou.
Dejte hmotu na pekařský podnos lemovaný pečením papírem. Vložte do trouby předehřát na 160 stupňů Celsia a pečte asi 30-40 minut. Během pečení smíchejte hmotnost každých 10 minut.
Vyjměte, když jsou okvětní lístky křupavé. Přeneste chlazenou na skleněnou nádobu, nalijte rozinky, mandle a nasekanou tmavou čokoládu. Skladujte v lednici.
Drink na zdravé střeva. Nalijte kefir do mísy, kombinujte se s inulinem a lněným semínkem. Přidejte také granolu a čerstvé borůvky. Smíchejte, nalijte do sklenice a pití.
Dr. Marek Skoczylas je zubař a fytofarmakolog, který vzdělává na svých sociálních kanálech o dietetice a doplňování. Často zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a zdravých návyků, které mají velký význam pro stav celého těla. Mimo jiné se zaměřuje na nabídku, která podporuje správné fungování trávicího systému. Vysvětluje, jak připravit nápoj na zdravá střeva.
Doktor Marek Skoczylas upozorňuje na problém úniků střev s výzvou SO, které je dnes spojeno s potravinami. Ukazuje se, že často obsahuje konzervační látky, antibiotika (zejména maso), těžké kovy, mikroplastiky a produkty na ochranu rostlin. Všichni napadají střeva zevnitř, v důsledku toho ztratí svou těsnost. Začnou přijímat látky, které by se k nim neměly dostat - např. Nestrávené zbytky potravin nebo bakteriální toxiny. To také vede k narušené absorpci potřebných minerálů.
Netěsná střeva vede k chronickému zánětu s nízkou závažnostía následně na srdeční choroby, krevní cévy, mozek nebo pankreas. Proto se zvyšuje riziko aterosklerózy a dokonce deprese. Je zajímavé, že konzumace fermentovaných produktů může pomoci udržet těsnost střeva.
Proč stojí za to pít kefir? Protože obsahuje bakterie Lactobacillus, které - dodávané do těla - zlepšují složení střevní flóry. Musíte si však pamatovat na aditivy Kefir, které budou pro tyto bakterie živnou půdou, aby mohli trvale zůstat v žaludku. Pouze tímto způsobem si můžeme být jisti, že střeva zapečetí déle.
Odborník vysvětluje, že Kefir sníží riziko mnoha nemocí. Spotřebované ve společnosti správných ingrediencí může pomoci utěsnit střeva. Doktor Skoczylas to vysvětluje Strava s vysokým obsahem vlákna a plné produkty, které jsou živnou půdou pro bakterie Lactobacillus, mohou chránit před pronikáním nebezpečných látek do krve.
Specialista na zdravou výživu doporučuje připravit se Nápoj pro zdravé střeva. Na začátku recept vyžaduje pečení speciální granoly a poté smíchání jen několik ingrediencí. Stojí za to vyzkoušet zdravé občerstvení, které se postará o správné složení střevní flóry.
Složení:
Gronola:
- 2,5 šálků ovesné vločky,
- 4 polévkové lžíce slunečnicových semen,
- 2 zralé banány,
- 4 polévkové lžíce mandlí,
- 5 polévkových lžic rozinků,
- 50 g hořké čokolády (min. 70% kakaa).
Kefir Drink:
- 300 ml kefiru,
- 2 čajové lžičky inulinu,
- 2 polévkové lžíce lněného (čerstvě mletého),
- 5 polévkových lžic granoly,
- Hrst čerstvých borůvek.
Metoda výkonu:
Na začátku připravte granolu. Vezměte mi misku a rozdrťte banány. Smíchejte ovesné vločky a slunečnicová semena v samostatné misce. Nalijte do misky s banánovou hmotou.
Dejte hmotu na pekařský podnos lemovaný pečením papírem. Vložte do trouby předehřát na 160 stupňů Celsia a pečte asi 30-40 minut. Během pečení smíchejte hmotnost každých 10 minut.
Vyjměte, když jsou okvětní lístky křupavé. Přeneste chlazenou na skleněnou nádobu, nalijte rozinky, mandle a nasekanou tmavou čokoládu. Skladujte v lednici.
Drink na zdravé střeva. Nalijte kefir do mísy, kombinujte se s inulinem a lněným semínkem. Přidejte také granolu a čerstvé borůvky. Smíchejte, nalijte do sklenice a pití.