Szakszuka

Slovník

Slovník

Szakszuk je výživné jídlo s vejci v šťavnaté rajčatové omáčce, bohaté na pečlivě vybrané koření. Jeho příprava je čistá potěšení a jedinečná chuť a vůně z něj učiní vaše nové oblíbené jídlo k snídani!

 

Recept na: Szakszuk

 

Složení:

  • 1 čajová lžička másla, např. Vysvětlená
  • 3 rajčata střední velikosti, např. Maliny maliny
  • 2 Malé hřebíček česneku
  • Volitelné 1/2 cibule
  • Větší špetka soli a pepře
  • Špetka oregana a římského kmínu
  • Větší špetka sladkého pepře
  • 3 vejce
  • pažitka
  • Chléb, např. Bagette

 

Jak vyrobit szakszuka?


 

Krok 1

Vejce pro Szakszuki

Szakszuk je rychlé jídlo. K tomu bude zapotřebí středně velké pánev s povrchem bez štiky s víkem.

Pokud jde o vejce, obvykle používám na trhu venkova zakoupené. Podle mého názoru chutnají nejlépe, ale samozřejmě, pokud nemáte jinou možnost, mohou být také ty z obchodu 🙂


 

Krok 2

Rajčata pro Szakszuki

Rajčata (3 střední velikosti) jsou opařena vroucí vodou a po chvíli z nich odstraní kůži. Poté je nakrájejte na kostky a vložte je do mísy (nalijte možnou rajčatovou šťávu). Česnek (2 malé zuby) protlačte tiskem.


 

Krok 3

Jak vyrobit szakszuka?

Rozpustíme máslo (1 čajová lžička) v horké pánvi. Přidáváme česnek stlačený Pražkou a volitelným jemně nasekanou cibuli (1/2 kusů). Po chvíli smažení přidejte rajčata. Smažte 2-3 minuty na více tepla. Pokud rajčata pustí hodně šťávy za krátkou dobu, nalijeme ji lžičkou do sklenice (pokud se vám líbí, můžete ji pít). Posypeme kořením: Větší špetkou soli, pepře, sladkého pepře (nebo horkého, pokud chcete), stejně jako menší špetku oregana a kmínu.

Celý smíchejte s špachtlí a v intervalech zadržte tři velká vejce – pokud chcete, můžete jezdit více, např. 4 nebo 5. V této fázi již nemícháme rajčata, aby se nedostaly pyré. Vaříme asi 3-4 minuty pod krytem, ​​na více tepla. Během této doby by se vejce měla trochu proříznout.

Top posypte jemně nasekanou pažití nebo možná kopr. Podáváme horké s chlebem. Skvělý doplněk bude domácí pšenice nebo Kaiser.


Slovník

Szakszuk recept

Recept na Szakszuka

Shakhuka

 

Jak vyrobit szakszuka?


 

Krok 1

Vejce pro Szakszuki

Szakszuk je rychlé jídlo. K tomu bude zapotřebí středně velké pánev s povrchem bez štiky s víkem.

Pokud jde o vejce, obvykle používám na trhu venkova zakoupené. Podle mého názoru chutnají nejlépe, ale samozřejmě, pokud nemáte jinou možnost, mohou být také ty z obchodu 🙂


 

Krok 2

Rajčata pro Szakszuki

Rajčata (3 střední velikosti) jsou opařena vroucí vodou a po chvíli z nich odstraní kůži. Poté je nakrájejte na kostky a vložte je do mísy (nalijte možnou rajčatovou šťávu). Česnek (2 malé zuby) protlačte tiskem.


 

Krok 3

Jak vyrobit szakszuka?

Rozpustíme máslo (1 čajová lžička) v horké pánvi. Přidáváme česnek stlačený Pražkou a volitelným jemně nasekanou cibuli (1/2 kusů). Po chvíli smažení přidejte rajčata. Smažte 2-3 minuty na více tepla. Pokud rajčata pustí hodně šťávy za krátkou dobu, nalijeme ji lžičkou do sklenice (pokud se vám líbí, můžete ji pít). Posypeme kořením: Větší špetkou soli, pepře, sladkého pepře (nebo horkého, pokud chcete), stejně jako menší špetku oregana a kmínu.

Celý smíchejte s špachtlí a v intervalech zadržte tři velká vejce – pokud chcete, můžete jezdit více, např. 4 nebo 5. V této fázi již nemícháme rajčata, aby se nedostaly pyré. Vaříme asi 3-4 minuty pod krytem, ​​na více tepla. Během této doby by se vejce měla trochu proříznout.

Top posypte jemně nasekanou pažití nebo možná kopr. Podáváme horké s chlebem. Skvělý doplněk bude domácí pšenice nebo Kaiser.


Slovník

Szakszuk recept

Recept na Szakszuka

Shakhuka

Přejít nahoru