Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Objevte jedinečnou chuť vepřového masa ve své vlastní omáčce – šťavnaté, aromatické kousky vepřového masa v perfektní omáčce, která se v ústech roztaví, vás jistě potěší.

 

Recept na: vepřová beder ve vlastní omáčce

 

Složení:

  • 1 kg kosti bez kosti
  • 2 hřebíček česneku
  • Větší špetce masa koření
  • Smažený olej
  • slunce
  • pepř
  • 2 cibule, např. Bílá nebo červená
  • 600 ml vývaru, např. Vývar
  • Několik bobkových listů
  • Několik koulí All koření
  • 1 čajová lžička sladkého pepře
  • Špetku feferu
  • 2 polévkové lžíce pšeničné mouky

 

Vepřová bedra ve svém vlastním omáčkovém receptu krok za krokem:


 

Krok 1

Vepřová marin

Zahájíme vepřovou beder v naší vlastní omáčce s rozřezáváním masa na plátky 1-2 cm tlusté. Tyto plátky rozbijeme tloučkem (lehce rozbiju, ne jako v případě vepřových kotletů).

Připravujeme marinádu: přidejte česnek stlačený Pražkou (2 větší zuby), olej nebo olivový olej (2 polévkové lžíce), špetku pepře a koření pro vepřové maso (větší špetku).

Smíchejte celý s lžičkou a otřete ji důkladně plátky vepřového masa. Odložte si minimálně půl hodiny (i když můžete maso vyčlenit i přes noc).


 

Krok 2

Vepřová bedra v omáčce

Po této době posypeme rovnoměrně moukou (asi 1 plochá lžíce).


 

Krok 3

dušené vepřové maso

Ve velkém (nejlépe mírně hlouběji) dobře zahřátá pánev s přidáním oleje (nebo vyčištěného másla, asi 3-4 polévkových lžic), smažte plátky vepřového rotu na větší teplo. Maso má být pěkně opečeno na obou stranách a ne vařit, takže smažte v dávkách (smažený méně než 2 minuty na každé straně).

Smažené plátky sundáme na desku.


 

Krok 4

Vepřová bedra v omáčce

Cibule (2 středně velké umění, nasekané na silnější peří) se smaží ve stejné pánvi, kde jsme smažili maso. Asi po 3-4 minutách by se cibule měla trochu změkčit a hnědé.

Vložte maso znovu do pánve, smíchejte s cibulkou.


 

Krok 5

Vepřová kotleta ve vlastní omáčce

K přípravě omáčky obvykle používám domácí vývar (např. Vývar z hovězího masa). Naliji asi 500 ml do pánve spolu s několika bobkovými listy, několika koulemi z koření, sladké pepřem (1 plochá čajová lžička) a pepřem (špetka). Smíchejte všechno. Dušené pod krytem po dobu nejméně hodiny (při nízkém nebo středním teplu).


 

Krok 6

Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Po této době, v šálku, smíchejte 100-150 ml vývaru s pšeničnou moukou (1 mírně nakloněná lžíce). Přidáváme k masu a důkladně promícháme. Podklízení pod krytem, ​​dokud omáčka trochu nezhoustne a maso zkresluje – mělo by to trvat asi 20 minut (míchejte občas). Nejlepší je rozbít kus masa vidličkou a zkusit, pokud je to už šťavnaté, tání v ústech nebo stále tvrdé, kompaktní. Ochutnejte solí a pepřem.

Vepřová bedra v omáčce

Vepřová bedra ve vaší vlastní omáčce může být podávána s rýží, s kašem, s vařenými nebo pečenými bramborami. Tentokrát jsem podával maso s pečenými hranolkami a domácími nakládanými okurky.

Hledáte podobné recepty na vepřovou bederní v hlavní soli? Pokud ano, doporučuji vyzkoušet šťavnaté vepřové maso z trouby pečené ve velkém množství červené cibule nebo vepřové beder ve světlé koprové omáčce.


Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Vepřová bedra ve vlastní omáčce

 

Vepřová bedra ve svém vlastním omáčkovém receptu krok za krokem:


 

Krok 1

Vepřová marin

Zahájíme vepřovou beder v naší vlastní omáčce s rozřezáváním masa na plátky 1-2 cm tlusté. Tyto plátky rozbijeme tloučkem (lehce rozbiju, ne jako v případě vepřových kotletů).

Připravujeme marinádu: přidejte česnek stlačený Pražkou (2 větší zuby), olej nebo olivový olej (2 polévkové lžíce), špetku pepře a koření pro vepřové maso (větší špetku).

Smíchejte celý s lžičkou a otřete ji důkladně plátky vepřového masa. Odložte si minimálně půl hodiny (i když můžete maso vyčlenit i přes noc).


 

Krok 2

Vepřová bedra v omáčce

Po této době posypeme rovnoměrně moukou (asi 1 plochá lžíce).


 

Krok 3

dušené vepřové maso

Ve velkém (nejlépe mírně hlouběji) dobře zahřátá pánev s přidáním oleje (nebo vyčištěného másla, asi 3-4 polévkových lžic), smažte plátky vepřového rotu na větší teplo. Maso má být pěkně opečeno na obou stranách a ne vařit, takže smažte v dávkách (smažený méně než 2 minuty na každé straně).

Smažené plátky sundáme na desku.


 

Krok 4

Vepřová bedra v omáčce

Cibule (2 středně velké umění, nasekané na silnější peří) se smaží ve stejné pánvi, kde jsme smažili maso. Asi po 3-4 minutách by se cibule měla trochu změkčit a hnědé.

Vložte maso znovu do pánve, smíchejte s cibulkou.


 

Krok 5

Vepřová kotleta ve vlastní omáčce

K přípravě omáčky obvykle používám domácí vývar (např. Vývar z hovězího masa). Naliji asi 500 ml do pánve spolu s několika bobkovými listy, několika koulemi z koření, sladké pepřem (1 plochá čajová lžička) a pepřem (špetka). Smíchejte všechno. Dušené pod krytem po dobu nejméně hodiny (při nízkém nebo středním teplu).


 

Krok 6

Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Po této době, v šálku, smíchejte 100-150 ml vývaru s pšeničnou moukou (1 mírně nakloněná lžíce). Přidáváme k masu a důkladně promícháme. Podklízení pod krytem, ​​dokud omáčka trochu nezhoustne a maso zkresluje – mělo by to trvat asi 20 minut (míchejte občas). Nejlepší je rozbít kus masa vidličkou a zkusit, pokud je to už šťavnaté, tání v ústech nebo stále tvrdé, kompaktní. Ochutnejte solí a pepřem.

Vepřová bedra v omáčce

Vepřová bedra ve vaší vlastní omáčce může být podávána s rýží, s kašem, s vařenými nebo pečenými bramborami. Tentokrát jsem podával maso s pečenými hranolkami a domácími nakládanými okurky.

Hledáte podobné recepty na vepřovou bederní v hlavní soli? Pokud ano, doporučuji vyzkoušet šťavnaté vepřové maso z trouby pečené ve velkém množství červené cibule nebo vepřové beder ve světlé koprové omáčce.


Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Vepřová bedra ve vlastní omáčce

Přejít nahoru