Recept na: salát Burrata
Složení:
- Římský salát (350-400 g) nebo směs salátu
- 2 Burraty (2 x 150 g)
- 1 broskev
- 1 Malý Červený pepř
- 50 g černých oliv
- 100 g koktejlových rajčat
Navíc:
- Omáčka Caesar nebo česneková omáčka
- 1 bageta nebo pařížská role, ciabatta
- Větší špetka oregana
- 80 g mozarelly nebo parmazánu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Burrat salátový recept krok za krokem:
Krok 1
Salát Burrata je poměrně jednoduchý a rychlý k přípravě. Začínáme s Caesar Sauce, stejně jako toasty s mozzarellou – ale pokud chcete, přeskočte krutony a podávejte salát s plátky chleba nebo bagetou (bez pečení).
4 Poměrně velký salát salátu vycházejí z receptu.
Přesný recept na Caesarovu omáčku najdete v tomto příspěvku – klikněte >>. Pokud však dáváte přednost jiným omáčkám, můžete je samozřejmě také použít.
Krok 2
Nakrájejte pařížskou roli (nebo pšeničnou bagetu, ciabatta) na plátky. Nalijte malé množství olivového oleje a posypte špetkou oregana a strouhaného sýra (např. Mozzarella nebo parmezánový sýr). Pečte asi 5-7 minut při 190 stupních (např. Grilovací funkce).
Krok 3
Během této doby, na pánvi, malé množství oleje nebo oleje, smažte plátky broskve nebo nektarinu na mírném ohni (používal jsem menší umění). Smažte doslova na světle zhnědnutí a vyjměte z pánve.
Krok 4
Vyloučené olivy, stejně jako cherry rajčata, nakrájejí papriky na menší kousky.
Krok 5
Připravujeme čtyři talíře (mohou být o něco hlubší, pokud jde o polévku). Nepřipravuji tento salát jako v případě ostatních – abychom vše promíchali v jedné misce a později na talířích, pouze každá složka je položena přímo na danou desku.
Nejprve jsme na talíře položili dvě větší hrstkou salátu (může to být směs salátu s raketou nebo jehněčím salátem nebo římským salátem). Pak aplikujeme rovnoměrně nasekanou zeleninu, stejně jako Caesar omáčku.
Burratu jsme řezali na polovinu. Každou polovinu jsme dali do středu talíře.
Krok 6
Lehce zhnědlé krutony jsou vytaženy z trouby.
Salát Burrata je připraven! Podáváme to s teplými krutony. Dobrou chuť!
Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli klasický salát Caesar nebo salát s parma šunkou.
Burrat salátový recept krok za krokem:
Krok 1
Salát Burrata je poměrně jednoduchý a rychlý k přípravě. Začínáme s Caesar Sauce, stejně jako toasty s mozzarellou – ale pokud chcete, přeskočte krutony a podávejte salát s plátky chleba nebo bagetou (bez pečení).
4 Poměrně velký salát salátu vycházejí z receptu.
Přesný recept na Caesarovu omáčku najdete v tomto příspěvku – klikněte >>. Pokud však dáváte přednost jiným omáčkám, můžete je samozřejmě také použít.
Krok 2
Nakrájejte pařížskou roli (nebo pšeničnou bagetu, ciabatta) na plátky. Nalijte malé množství olivového oleje a posypte špetkou oregana a strouhaného sýra (např. Mozzarella nebo parmezánový sýr). Pečte asi 5-7 minut při 190 stupních (např. Grilovací funkce).
Krok 3
Během této doby, na pánvi, malé množství oleje nebo oleje, smažte plátky broskve nebo nektarinu na mírném ohni (používal jsem menší umění). Smažte doslova na světle zhnědnutí a vyjměte z pánve.
Krok 4
Vyloučené olivy, stejně jako cherry rajčata, nakrájejí papriky na menší kousky.
Krok 5
Připravujeme čtyři talíře (mohou být o něco hlubší, pokud jde o polévku). Nepřipravuji tento salát jako v případě ostatních – abychom vše promíchali v jedné misce a později na talířích, pouze každá složka je položena přímo na danou desku.
Nejprve jsme na talíře položili dvě větší hrstkou salátu (může to být směs salátu s raketou nebo jehněčím salátem nebo římským salátem). Pak aplikujeme rovnoměrně nasekanou zeleninu, stejně jako Caesar omáčku.
Burratu jsme řezali na polovinu. Každou polovinu jsme dali do středu talíře.
Krok 6
Lehce zhnědlé krutony jsou vytaženy z trouby.
Salát Burrata je připraven! Podáváme to s teplými krutony. Dobrou chuť!
Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli klasický salát Caesar nebo salát s parma šunkou.