Recept na: cuketa kastrol
Složení:
- 1200 g cukety (hmotnost před peelingem)
- 200 g mrkve
- 300 g brambor
- 1 velká cibule (nebo dva malé)
- 3 velká vejce
- 1/2 šálku strouhanky
- 100 g večer np. Gouda lub mozzarella
- 2 ploché lžíce majonézy
- 2 Malé hřebíček česneku
- 3/4 ploché lžičky soli
- 1/4 plochá čajová lžička pepře
- 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného
Jak vyrobit cuketovou kastrol?
Krok 1
Začínáme střetem zeleniny na Střístání.
Použil jsem mladou cuketu, takže jsem ji jen umyl a přerušil konce. Pokud si koupíte zralé cukety, doporučuji ji loupat a odstranit semena zevnitř.
Pár (dva větší pro mě) jsme si protírali velký struhadlo s velkou pletivou. Rovnoměrně posypte špetkou soli a odložte stranou na 10-15 minut, aby se šťáva pustila (bude snazší ji vytlačit).
Krok 2
Oloupejte brambory a mrkev a také si otřete velký struhadlo.
Krok 3
Natáčenou zeleninu aplikujeme přebytečnou šťávu – můžete to udělat s rukama nad sítko.
Krok 4
Vyřízněte cibuli (pro mě hodně umění). Poté smažte v horkém oleji nebo máslem, abyste jej zkroutili. Vyčlenit.
Krok 5
Přenesená dojem na zeleninu, 3 velká vejce, smažená cibule, majonéza (2 ploché lžíce) smíchané s česnekem (2 malé zuby) (2 malé zuby), strouhanky (1/2 šálku), jakož i strouhaný nebo jemně nasekaný sýr (např. 100 g goady).
Přidáváme také koření- 3/4 plochá lžička soli, 1/4 ploché lžičky pepře a 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného.
Krok 6
Smíchejte s lžičkou a kombinujte ingredience.
Krok 7
Casserole cukety může být pečena jak v běžném pekáčském podnosu koláče nebo v troubě.
Vložili jsme plíseň (pro mě tepelně rezistentní jídlo) s pekařským papírem. Dno můžete mírně namazat olejem a posypat trochou strouhanky,
Aplikujeme zeleninu (lehce stiskneme je) a vyrovnáme je. Pečte 60 minut při 190 stupních (nahoru dolů, bez horkého vzduchu) a poté 10 minut při 150 stupních. Ochlazení trouby vychladneme lehce pootevřenými dveřmi.
Krok 8
Samozřejmě můžete jíst cuketu kastrol bezprostředně po vytažení z trouby, ale po úplném ochlazení je to určitě lepší řez. Podávejte s trochou smetany 18% nebo domácí tzatziki omáčky – tato kombinace chuti chutná opravdu senzační.
Casherole cucchini chutná nejlépe v den pečení i další den. Může být znovu zahřátí jak v troubě, tak v mikrovlnné troubě.
Doporučuji také vyzkoušet svůj ověřený recept na bramborový dort.
Jak vyrobit cuketovou kastrol?
Krok 1
Začínáme střetem zeleniny na Střístání.
Použil jsem mladou cuketu, takže jsem ji jen umyl a přerušil konce. Pokud si koupíte zralé cukety, doporučuji ji loupat a odstranit semena zevnitř.
Pár (dva větší pro mě) jsme si protírali velký struhadlo s velkou pletivou. Rovnoměrně posypte špetkou soli a odložte stranou na 10-15 minut, aby se šťáva pustila (bude snazší ji vytlačit).
Krok 2
Oloupejte brambory a mrkev a také si otřete velký struhadlo.
Krok 3
Natáčenou zeleninu aplikujeme přebytečnou šťávu – můžete to udělat s rukama nad sítko.
Krok 4
Vyřízněte cibuli (pro mě hodně umění). Poté smažte v horkém oleji nebo máslem, abyste jej zkroutili. Vyčlenit.
Krok 5
Přenesená dojem na zeleninu, 3 velká vejce, smažená cibule, majonéza (2 ploché lžíce) smíchané s česnekem (2 malé zuby) (2 malé zuby), strouhanky (1/2 šálku), jakož i strouhaný nebo jemně nasekaný sýr (např. 100 g goady).
Přidáváme také koření- 3/4 plochá lžička soli, 1/4 ploché lžičky pepře a 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného.
Krok 6
Smíchejte s lžičkou a kombinujte ingredience.
Krok 7
Casserole cukety může být pečena jak v běžném pekáčském podnosu koláče nebo v troubě.
Vložili jsme plíseň (pro mě tepelně rezistentní jídlo) s pekařským papírem. Dno můžete mírně namazat olejem a posypat trochou strouhanky,
Aplikujeme zeleninu (lehce stiskneme je) a vyrovnáme je. Pečte 60 minut při 190 stupních (nahoru dolů, bez horkého vzduchu) a poté 10 minut při 150 stupních. Ochlazení trouby vychladneme lehce pootevřenými dveřmi.
Krok 8
Samozřejmě můžete jíst cuketu kastrol bezprostředně po vytažení z trouby, ale po úplném ochlazení je to určitě lepší řez. Podávejte s trochou smetany 18% nebo domácí tzatziki omáčky – tato kombinace chuti chutná opravdu senzační.
Casherole cucchini chutná nejlépe v den pečení i další den. Může být znovu zahřátí jak v troubě, tak v mikrovlnné troubě.
Doporučuji také vyzkoušet svůj ověřený recept na bramborový dort.