Zapiekanka z cukinii - pyszne i zdrowe danie

Cuketa kastrol

Cuketa kastrol - lahodné a zdravé jídlo

Pokud hledáte lehké a plnicí jídlo, které dobytí srdce vaší rodiny, pak cukerole cucchini bude určitě hitem! Je to ideální způsob, jak používat čerstvou letní zeleninu a představit je ve velkém množství do vaší nabídky.

 

Recept na: cuketa kastrol

 

Složení:

  • 1200 g cukety (hmotnost před peelingem)
  • 200 g mrkve
  • 300 g brambor
  • 1 velká cibule (nebo dva malé)
  • 3 velká vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 100 g večer np. Gouda lub mozzarella
  • 2 ploché lžíce majonézy
  • 2 Malé hřebíček česneku
  • 3/4 ploché lžičky soli
  • 1/4 plochá čajová lžička pepře
  • 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného

 

Jak vyrobit cuketovou kastrol?


 

Krok 1

Zuketa otěru

Začínáme střetem zeleniny na Střístání.

Použil jsem mladou cuketu, takže jsem ji jen umyl a přerušil konce. Pokud si koupíte zralé cukety, doporučuji ji loupat a odstranit semena zevnitř.

Pár (dva větší pro mě) jsme si protírali velký struhadlo s velkou pletivou. Rovnoměrně posypte špetkou soli a odložte stranou na 10-15 minut, aby se šťáva pustila (bude snazší ji vytlačit).


 

Krok 2

nastrouhané brambory, mrkev a cuketa

Oloupejte brambory a mrkev a také si otřete velký struhadlo.


 

Krok 3

Potisknutí přebytečné zeleninové šťávy na sítko

Natáčenou zeleninu aplikujeme přebytečnou šťávu – můžete to udělat s rukama nad sítko.


 

Krok 4

Smažená cibule na pánvi

Vyřízněte cibuli (pro mě hodně umění). Poté smažte v horkém oleji nebo máslem, abyste jej zkroutili. Vyčlenit.


 

Krok 5

ingredience pro cuketu kastrol před mícháním

Přenesená dojem na zeleninu, 3 velká vejce, smažená cibule, majonéza (2 ploché lžíce) smíchané s česnekem (2 malé zuby) (2 malé zuby), strouhanky (1/2 šálku), jakož i strouhaný nebo jemně nasekaný sýr (např. 100 g goady).

Přidáváme také koření- 3/4 plochá lžička soli, 1/4 ploché lžičky pepře a 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného.


 

Krok 6

Smíšené ingredience pro kastrol cukety

Smíchejte s lžičkou a kombinujte ingredience.


 

Krok 7

Cuketa kastrol před pečením

Casserole cukety může být pečena jak v běžném pekáčském podnosu koláče nebo v troubě.

Vložili jsme plíseň (pro mě tepelně rezistentní jídlo) s pekařským papírem. Dno můžete mírně namazat olejem a posypat trochou strouhanky,

Aplikujeme zeleninu (lehce stiskneme je) a vyrovnáme je. Pečte 60 minut při 190 stupních (nahoru dolů, bez horkého vzduchu) a poté 10 minut při 150 stupních. Ochlazení trouby vychladneme lehce pootevřenými dveřmi.


 

Krok 8

Cuketa kastrol po pečení

Samozřejmě můžete jíst cuketu kastrol bezprostředně po vytažení z trouby, ale po úplném ochlazení je to určitě lepší řez. Podávejte s trochou smetany 18% nebo domácí tzatziki omáčky – tato kombinace chuti chutná opravdu senzační.

Casherole cucchini chutná nejlépe v den pečení i další den. Může být znovu zahřátí jak v troubě, tak v mikrovlnné troubě.

Doporučuji také vyzkoušet svůj ověřený recept na bramborový dort.


kastrol s bramborami a cuketou

Rychlý a jednoduchý cuketový kastrol

Recept na cuketa kastrol

šíleně lahodná cuketa

kastrol s cuketou a bramborami

 

Jak vyrobit cuketovou kastrol?


 

Krok 1

Zuketa otěru

Začínáme střetem zeleniny na Střístání.

Použil jsem mladou cuketu, takže jsem ji jen umyl a přerušil konce. Pokud si koupíte zralé cukety, doporučuji ji loupat a odstranit semena zevnitř.

Pár (dva větší pro mě) jsme si protírali velký struhadlo s velkou pletivou. Rovnoměrně posypte špetkou soli a odložte stranou na 10-15 minut, aby se šťáva pustila (bude snazší ji vytlačit).


 

Krok 2

nastrouhané brambory, mrkev a cuketa

Oloupejte brambory a mrkev a také si otřete velký struhadlo.


 

Krok 3

Potisknutí přebytečné zeleninové šťávy na sítko

Natáčenou zeleninu aplikujeme přebytečnou šťávu – můžete to udělat s rukama nad sítko.


 

Krok 4

Smažená cibule na pánvi

Vyřízněte cibuli (pro mě hodně umění). Poté smažte v horkém oleji nebo máslem, abyste jej zkroutili. Vyčlenit.


 

Krok 5

ingredience pro cuketu kastrol před mícháním

Přenesená dojem na zeleninu, 3 velká vejce, smažená cibule, majonéza (2 ploché lžíce) smíchané s česnekem (2 malé zuby) (2 malé zuby), strouhanky (1/2 šálku), jakož i strouhaný nebo jemně nasekaný sýr (např. 100 g goady).

Přidáváme také koření- 3/4 plochá lžička soli, 1/4 ploché lžičky pepře a 3/4 ploché lžičky sušeného marjoramu nebo milovaného.


 

Krok 6

Smíšené ingredience pro kastrol cukety

Smíchejte s lžičkou a kombinujte ingredience.


 

Krok 7

Cuketa kastrol před pečením

Casserole cukety může být pečena jak v běžném pekáčském podnosu koláče nebo v troubě.

Vložili jsme plíseň (pro mě tepelně rezistentní jídlo) s pekařským papírem. Dno můžete mírně namazat olejem a posypat trochou strouhanky,

Aplikujeme zeleninu (lehce stiskneme je) a vyrovnáme je. Pečte 60 minut při 190 stupních (nahoru dolů, bez horkého vzduchu) a poté 10 minut při 150 stupních. Ochlazení trouby vychladneme lehce pootevřenými dveřmi.


 

Krok 8

Cuketa kastrol po pečení

Samozřejmě můžete jíst cuketu kastrol bezprostředně po vytažení z trouby, ale po úplném ochlazení je to určitě lepší řez. Podávejte s trochou smetany 18% nebo domácí tzatziki omáčky – tato kombinace chuti chutná opravdu senzační.

Casherole cucchini chutná nejlépe v den pečení i další den. Může být znovu zahřátí jak v troubě, tak v mikrovlnné troubě.

Doporučuji také vyzkoušet svůj ověřený recept na bramborový dort.


kastrol s bramborami a cuketou

Rychlý a jednoduchý cuketový kastrol

Recept na cuketa kastrol

šíleně lahodná cuketa

kastrol s cuketou a bramborami

Přejít nahoru