Recept na: sladké bramborové hranolky
Složení:
- 1 velké sladké brambory
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- Malý hřebíček česneku
- Špetka bylin provence
- Špetka pepře
- Volitelně špetku sladkých paprik nebo uzených paprik
- špetka soli
- Volitelná 1 polévková lžíce parmazánu
Jak vyrobit sladké bramborové hranolky?
Krok 1

Použil jsem poměrně velký sladký brambor, ale můžete také použít dva menší.
Předehřejeme troubu bezprostředně 190 stupňů (ohřev nahoru).
Nejprve ji loupáte a nakrájejte na plátky. Pak jsem každý řez nakrájel na menší, podlouhlé kousky. Můžete mít dlouhé kusy nebo je rozdělit na poloviny jako já.
Krok 2

V malé misce jsme vložili olivový olej (3 polévkové lžíce), česnek (malý hřebíček stisknuté Pražkou), bylinné bylinky nebo oregano (špetku), pepř (špetku), stejně jako volitelně sladké nebo uzené papriky (špetka).
Krok 3

Sladké brambory rovnoměrně šíříme na pekařský podnos. Pečte při 190 stupních asi 20-23 minut (v závislosti na tloušťce nasekaných sladkých brambor). Na začátku jsem nastavil zahřívání nahoru dolů a na samém konci jsem se změnil na funkci grilu (asi 2 minuty před pečením).
Krok 4

Nezapomeňte, že délka pečení těchto hranolků bude záviset na jejich tloušťce. Nejsem schopen sloužit pro každý dokonalý čas pečení, musíte sledovat svou troubu na konci času uvedeného v receptu.
Aby byly chutnější a expresivnější vkus, mohou být posypáni na vrchol nastrouhaným parmazánovým sýrem (1-2 plochými lžičkami) a vložte do předehřáté trouby (s grilem nebo horkým vzduchem) na minutu, jen tak, aby se sýr rozpustil.
Podávejte sladké bramborové hranolky jako teplý doplněk k večeři nebo nezávislé občerstvení s vašimi oblíbenými omáčkami – např. S domácí česnekovou omáčkou.
Jak vyrobit sladké bramborové hranolky?
Krok 1

Použil jsem poměrně velký sladký brambor, ale můžete také použít dva menší.
Předehřejeme troubu bezprostředně 190 stupňů (ohřev nahoru).
Nejprve ji loupáte a nakrájejte na plátky. Pak jsem každý řez nakrájel na menší, podlouhlé kousky. Můžete mít dlouhé kusy nebo je rozdělit na poloviny jako já.
Krok 2

V malé misce jsme vložili olivový olej (3 polévkové lžíce), česnek (malý hřebíček stisknuté Pražkou), bylinné bylinky nebo oregano (špetku), pepř (špetku), stejně jako volitelně sladké nebo uzené papriky (špetka).
Krok 3

Sladké brambory rovnoměrně šíříme na pekařský podnos. Pečte při 190 stupních asi 20-23 minut (v závislosti na tloušťce nasekaných sladkých brambor). Na začátku jsem nastavil zahřívání nahoru dolů a na samém konci jsem se změnil na funkci grilu (asi 2 minuty před pečením).
Krok 4

Nezapomeňte, že délka pečení těchto hranolků bude záviset na jejich tloušťce. Nejsem schopen sloužit pro každý dokonalý čas pečení, musíte sledovat svou troubu na konci času uvedeného v receptu.
Aby byly chutnější a expresivnější vkus, mohou být posypáni na vrchol nastrouhaným parmazánovým sýrem (1-2 plochými lžičkami) a vložte do předehřáté trouby (s grilem nebo horkým vzduchem) na minutu, jen tak, aby se sýr rozpustil.
Podávejte sladké bramborové hranolky jako teplý doplněk k večeři nebo nezávislé občerstvení s vašimi oblíbenými omáčkami – např. S domácí česnekovou omáčkou.