Recept na: Ciecierzyca Brownie
Složení:
Dort:
- 350 g vařeného cizrny, např. Konzervované (hmotnost po vyčerpání)
- 1 Zralý banán
- 30 g kakaa (mám extra tma)
- 3 velká vejce
- 80 g cukru nebo xylitolu
- 100 g másla
- 130 g hořké čokolády
- 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3 ploché lžíce mouky světla nebo pšeničného dortu
- Volitelné 40 g ořechů, např. Kešu kešu
Jak vyrobit cizrnu?
Krok 1

Složky by měly být při teplotě místnosti.
V malém hrnci roztavíme máslo (100 g). Když se rozpustí, vyjměte z hořáku a házejte hořkou čokoládu (130 g). Smíchejte až do rovnoměrné polevy. Odložte stranou, aby se mírně vychladl.
Přidejte do misky 350 g vařeného cizrny – použil jsem ji s plechovkou a daná hmotnost byla po vypouštění. Přidáváme také zralý, sladký banán, kakao (30 g) a cukr (80 g). Smíchejte na hladkou hmotu.
Krok 2

Přidejte chlazenou čokoládu do misky a také tři velká vejce.
Na okamžik smíchejte znovu.
Krok 3

Smíchejte těsto nebo smíchejte s rozšlech.
Krok 4

Krok 5

Nalijte těsto do pekařského podnosu lemovaného pekařským papírem – důl s rozměry 26 × 18 cm. Kromě toho můžete rovnoměrně uspořádat hrst čerstvých malin nebo amerických borůvek.
Pečeme asi 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů (topení shora dolů, bez horkého vzduchu, na střední polici). Dobrou chuť!
Cizrna brownie může být nařezána hned po světle nebo úplně chladné. Není třeba jej ukládat v lednici.
Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli Fit Brownie z banánů nebo klasické jahodové sušenky z mého receptu.
Jak vyrobit cizrnu?
Krok 1

Složky by měly být při teplotě místnosti.
V malém hrnci roztavíme máslo (100 g). Když se rozpustí, vyjměte z hořáku a házejte hořkou čokoládu (130 g). Smíchejte až do rovnoměrné polevy. Odložte stranou, aby se mírně vychladl.
Přidejte do misky 350 g vařeného cizrny – použil jsem ji s plechovkou a daná hmotnost byla po vypouštění. Přidáváme také zralý, sladký banán, kakao (30 g) a cukr (80 g). Smíchejte na hladkou hmotu.
Krok 2

Přidejte chlazenou čokoládu do misky a také tři velká vejce.
Na okamžik smíchejte znovu.
Krok 3

Smíchejte těsto nebo smíchejte s rozšlech.
Krok 4

Krok 5

Nalijte těsto do pekařského podnosu lemovaného pekařským papírem – důl s rozměry 26 × 18 cm. Kromě toho můžete rovnoměrně uspořádat hrst čerstvých malin nebo amerických borůvek.
Pečeme asi 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů (topení shora dolů, bez horkého vzduchu, na střední polici). Dobrou chuť!
Cizrna brownie může být nařezána hned po světle nebo úplně chladné. Není třeba jej ukládat v lednici.
Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli Fit Brownie z banánů nebo klasické jahodové sušenky z mého receptu.