Brownie z ciecierzycy przepis

Ciecierzyca Brownie

Ciecierzyca Brownie

Cizrna je důkaz, že zdravé dezerty mohou šíleně chutnat. Mokré, intenzivní čokoláda a bez mouky! Nikdo nebude hádat, že jeho základna je cizrna. Zkuste to a tento recept se bude trvale objevit ve vaší kuchyni!

Recept na: Ciecierzyca Brownie

Složení:

Dort:

  • 350 g vařeného cizrny, např. Konzervované (hmotnost po vyčerpání)
  • 1 Zralý banán
  • 30 g kakaa (mám extra tma)
  • 3 velká vejce
  • 80 g cukru nebo xylitolu
  • 100 g másla
  • 130 g hořké čokolády
  • 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3 ploché lžíce mouky světla nebo pšeničného dortu
  • Volitelné 40 g ořechů, např. Kešu kešu


Jak vyrobit cizrnu?

Krok 1

Ciecierzyca Brownie

Cizrna brownie se připravuje poměrně rychle, takže můžete okamžitě zahřát troubu na 180 stupňů (ohřev nahoru dolů, bez horkého vzduchu). Pro jeho přípravu budeme ruční mixér.

Složky by měly být při teplotě místnosti.

V malém hrnci roztavíme máslo (100 g). Když se rozpustí, vyjměte z hořáku a házejte hořkou čokoládu (130 g). Smíchejte až do rovnoměrné polevy. Odložte stranou, aby se mírně vychladl.

Přidejte do misky 350 g vařeného cizrny – použil jsem ji s plechovkou a daná hmotnost byla po vypouštění. Přidáváme také zralý, sladký banán, kakao (30 g) a cukr (80 g). Smíchejte na hladkou hmotu.


Krok 2

Ciecierzyca Brownie

Přidejte chlazenou čokoládu do misky a také tři velká vejce.

Na okamžik smíchejte znovu.


Krok 3

Ciecierzyca Brownie

Nalijte mouku (3 ploché lžíce) a prášek do pečiva (3/4 lžičky).

Smíchejte těsto nebo smíchejte s rozšlech.


Krok 4

Čokoládový dort z cizrny

Volitelně nalijeme 40 g ořechů, např. Kešu (ale mohou to být také italské, lískové nebo dokonce pistácie).


Krok 5

Čokoládový dort z cizrny

Nalijte těsto do pekařského podnosu lemovaného pekařským papírem – důl s rozměry 26 × 18 cm. Kromě toho můžete rovnoměrně uspořádat hrst čerstvých malin nebo amerických borůvek.

Pečeme asi 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů (topení shora dolů, bez horkého vzduchu, na střední polici). Dobrou chuť!

Cizrna brownie může být nařezána hned po světle nebo úplně chladné. Není třeba jej ukládat v lednici.

Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli Fit Brownie z banánů nebo klasické jahodové sušenky z mého receptu.


Ciecierzyca Brownie

Ciecierzyca Brownie

Recept Chicky Brownie


Jak vyrobit cizrnu?

Krok 1

Ciecierzyca Brownie

Cizrna brownie se připravuje poměrně rychle, takže můžete okamžitě zahřát troubu na 180 stupňů (ohřev nahoru dolů, bez horkého vzduchu). Pro jeho přípravu budeme ruční mixér.

Složky by měly být při teplotě místnosti.

V malém hrnci roztavíme máslo (100 g). Když se rozpustí, vyjměte z hořáku a házejte hořkou čokoládu (130 g). Smíchejte až do rovnoměrné polevy. Odložte stranou, aby se mírně vychladl.

Přidejte do misky 350 g vařeného cizrny – použil jsem ji s plechovkou a daná hmotnost byla po vypouštění. Přidáváme také zralý, sladký banán, kakao (30 g) a cukr (80 g). Smíchejte na hladkou hmotu.


Krok 2

Ciecierzyca Brownie

Přidejte chlazenou čokoládu do misky a také tři velká vejce.

Na okamžik smíchejte znovu.


Krok 3

Ciecierzyca Brownie

Nalijte mouku (3 ploché lžíce) a prášek do pečiva (3/4 lžičky).

Smíchejte těsto nebo smíchejte s rozšlech.


Krok 4

Čokoládový dort z cizrny

Volitelně nalijeme 40 g ořechů, např. Kešu (ale mohou to být také italské, lískové nebo dokonce pistácie).


Krok 5

Čokoládový dort z cizrny

Nalijte těsto do pekařského podnosu lemovaného pekařským papírem – důl s rozměry 26 × 18 cm. Kromě toho můžete rovnoměrně uspořádat hrst čerstvých malin nebo amerických borůvek.

Pečeme asi 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů (topení shora dolů, bez horkého vzduchu, na střední polici). Dobrou chuť!

Cizrna brownie může být nařezána hned po světle nebo úplně chladné. Není třeba jej ukládat v lednici.

Také vás povzbuzuji, abyste vyzkoušeli Fit Brownie z banánů nebo klasické jahodové sušenky z mého receptu.


Ciecierzyca Brownie

Ciecierzyca Brownie

Recept Chicky Brownie

Přejít nahoru