Recept na: salát s perlovým ječmenem
Složení:
- 100 g ječmene ječmene ječmene
- 100 g sera halloumi
- 4 hrstky
- 80 g vařeného cizrny
- Špetka červeného pepře
- Několik koktejlových rajčat
- 1/2 dlouhá, zelená okurka
- 1/2 malá, červená cibule
SOS:
- 4 lžičky olivového oleje
- Několik kapek citronové šťávy
- 1 čajová lžička hořčice medu
- 1 čajová lžička medu
- špetka soli
- Špetka pepře
Salát s pearl ječmen krok za krokem recept:
Krok 1

Salát Pearl Barley je jednoduchý a rychlý k přípravě. Vycházejí z receptu 2 větší porce.
Začneme vařením ječmenů – asi 100 g (váha před vařením). Podle indikací výrobce vaříme v lehce solené vodě na nízké teplotě. Vypusťte a odložte stranou.
Halloumi (100 g) jsme nakrájeli na větší kostky. Smažte v malém množství oleje na obou stranách.
Smažte vařenou čočku v malém množství oleje. Posypte větší špetkou sladkého pepře. Mícháme se občas. Smažte doslova na okamžik, aby se čočka zkroutila.
Krok 2

Na dvou, mírně větších destičkách jsme vložili dvě větší hrstkou čerstvého jehněčího salátu nebo rakety.
Pak rovnoměrně aplikujeme Pearl Barley, Halloumi a čočku.
Nasekejte červenou cibuli (1/2 malých kousků).
Nařízněte čerstvou okurku (1/2 tyčinky) na tenké plátky nebo kostky.
Nakrájejte na cherry rajčata (několik kusů) na poloviny nebo čtvrtiny.
Umístěte zeleninu na talíře.
Krok 3

Připravujeme omáčku na salát.
SOS:
V malé misce smíchejte olivový olej (4 polévkové lžíce), s několika kapkami citronové šťávy, medovou hořčicí (1 lžička), medem (1 lžička), stejně jako malá špetka soli a pepře.
Krok 4

Nalijeme připravenou omáčku. Můžete okamžitě sloužit na stole. Sloužíme chladu.
Salát s pearl ječmen chutná skvěle jak po jeho přípravě, tak další den. Pokud to chcete vzít další den do práce, stačí převést do pevně uzavřené kontejneru.
Ukládáme v lednici.
Hledáte další zajímavé saláty s mírně sladkou notou? V takovém případě vás také povzbuzuji, abyste vyzkoušeli avokádové a halloumi saláty nebo salát s řepou, pomerančem a kozím sýrem.
Salát s pearl ječmen krok za krokem recept:
Krok 1

Salát Pearl Barley je jednoduchý a rychlý k přípravě. Vycházejí z receptu 2 větší porce.
Začneme vařením ječmenů – asi 100 g (váha před vařením). Podle indikací výrobce vaříme v lehce solené vodě na nízké teplotě. Vypusťte a odložte stranou.
Halloumi (100 g) jsme nakrájeli na větší kostky. Smažte v malém množství oleje na obou stranách.
Smažte vařenou čočku v malém množství oleje. Posypte větší špetkou sladkého pepře. Mícháme se občas. Smažte doslova na okamžik, aby se čočka zkroutila.
Krok 2

Na dvou, mírně větších destičkách jsme vložili dvě větší hrstkou čerstvého jehněčího salátu nebo rakety.
Pak rovnoměrně aplikujeme Pearl Barley, Halloumi a čočku.
Nasekejte červenou cibuli (1/2 malých kousků).
Nařízněte čerstvou okurku (1/2 tyčinky) na tenké plátky nebo kostky.
Nakrájejte na cherry rajčata (několik kusů) na poloviny nebo čtvrtiny.
Umístěte zeleninu na talíře.
Krok 3

Připravujeme omáčku na salát.
SOS:
V malé misce smíchejte olivový olej (4 polévkové lžíce), s několika kapkami citronové šťávy, medovou hořčicí (1 lžička), medem (1 lžička), stejně jako malá špetka soli a pepře.
Krok 4

Nalijeme připravenou omáčku. Můžete okamžitě sloužit na stole. Sloužíme chladu.
Salát s pearl ječmen chutná skvěle jak po jeho přípravě, tak další den. Pokud to chcete vzít další den do práce, stačí převést do pevně uzavřené kontejneru.
Ukládáme v lednici.
Hledáte další zajímavé saláty s mírně sladkou notou? V takovém případě vás také povzbuzuji, abyste vyzkoušeli avokádové a halloumi saláty nebo salát s řepou, pomerančem a kozím sýrem.