K receptu
Recept pro: tofu těstoviny
Složení:
- 100 g rýžových těstovin (5 mm, nudle)
- 2-3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 Větší hřebíček česneku
- 2 ploché lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 100 g tofu, např. Přírodní
- 1 velká mrkev
- 1 vejce
- 5-6 lžíce sójových omáček
- 2 lžičky sezamového oleje
- Volitelná 1 čajová lžička arašídového másla
- Několik kapek limetkové šťávy
- 2 polévkové lžíce nakrájených pažitků
- Volitelná 1 polévková lžíce nasekaného koriandr
- 1 plochá lžíce kešu kešu
- 1 plochá lžíce sezamu
TOFU těstoviny krok za krokem Recept:
Krok 1

Těstoviny tofu je nejlepší jíst hned poté, co byla připravena. Z receptu vycházejí dvě velké porce nebo tři menší.
Vařte rýžové těstoviny (100 g) podle pokynů – pro mě to bylo 5 minut.
Tofu (100 g) nakrájeno na kostky. Narostl mrkev na velkém struhadlo. Lehce nasekejte odrazový můstek.
Krok 2

V wok nebo hlubší pánvi smaženo v horkém oleji stisknulo pražský česnek (1 větší zub), nastrouhaný čerstvý zázvor (2 ploché lžičky). Po chvíli přidejte strouhanou mrkvovou strouhanou. Smažte na chvíli na vysoké teplo.
Přidáváme tofu a smažte na minutu.
Krok 3

Posuňte celý a nalijte zbité vejce. Smažte jako omeleta a když je vejce nakrájeno, rozdrtíme ji a smícháme tofu a zeleninu.
Krok 4

V misce smíchejte sójovou omáčku (5-6 lžic), sezamový olej (2 čajové lžičky), několik kapek limetkové šťávy a také volitelně mírně černá čajová lžička arašídového másla (pěkně promíchá ořechovou chuť celé misky). Pokud máte rádi ostřejší příchutě, přidejte trochu žluté nebo zelené kari pasty nebo dokonce jemně nasekanou malý chili pepř.
Matice kešu (1 polévková lžíce, může být nahrazena pozemským soleným nebo nesoleným) lehce nakrájejte.
Také nasekáme čerstvý koriandr.
Krok 5

Přidáváme omáčku, stejně jako horké, napjaté těstoviny, nasekané ořechy, jarní cibuli a koriandr. Lehce smíchejte a smažte při nízkém ohni asi půl minuty.
Krok 6

Volitelně posypte vrchol sezamem. Přeneste na desky.
Těstoviny na tofu se podávají s čtvrtinou vápna (můžete mírně posypat miskou). Dobrou chuť!
Hledáte podobnou asijskou kuchyni? V takovém případě doporučuji pad thai, kuřecí gong bao a mango kari kuře.
TOFU těstoviny krok za krokem Recept:
Krok 1

Těstoviny tofu je nejlepší jíst hned poté, co byla připravena. Z receptu vycházejí dvě velké porce nebo tři menší.
Vařte rýžové těstoviny (100 g) podle pokynů – pro mě to bylo 5 minut.
Tofu (100 g) nakrájeno na kostky. Narostl mrkev na velkém struhadlo. Lehce nasekejte odrazový můstek.
Krok 2

V wok nebo hlubší pánvi smaženo v horkém oleji stisknulo pražský česnek (1 větší zub), nastrouhaný čerstvý zázvor (2 ploché lžičky). Po chvíli přidejte strouhanou mrkvovou strouhanou. Smažte na chvíli na vysoké teplo.
Přidáváme tofu a smažte na minutu.
Krok 3

Posuňte celý a nalijte zbité vejce. Smažte jako omeleta a když je vejce nakrájeno, rozdrtíme ji a smícháme tofu a zeleninu.
Krok 4

V misce smíchejte sójovou omáčku (5-6 lžic), sezamový olej (2 čajové lžičky), několik kapek limetkové šťávy a také volitelně mírně černá čajová lžička arašídového másla (pěkně promíchá ořechovou chuť celé misky). Pokud máte rádi ostřejší příchutě, přidejte trochu žluté nebo zelené kari pasty nebo dokonce jemně nasekanou malý chili pepř.
Matice kešu (1 polévková lžíce, může být nahrazena pozemským soleným nebo nesoleným) lehce nakrájejte.
Také nasekáme čerstvý koriandr.
Krok 5

Přidáváme omáčku, stejně jako horké, napjaté těstoviny, nasekané ořechy, jarní cibuli a koriandr. Lehce smíchejte a smažte při nízkém ohni asi půl minuty.
Krok 6

Volitelně posypte vrchol sezamem. Přeneste na desky.
Těstoviny na tofu se podávají s čtvrtinou vápna (můžete mírně posypat miskou). Dobrou chuť!
Hledáte podobnou asijskou kuchyni? V takovém případě doporučuji pad thai, kuřecí gong bao a mango kari kuře.