Nejen celozrnné těstoviny zajišťují sílu: brokolice praskne se sekundárními rostlinnými látkami, jako jsou glukosinoláty (látky síry) a beta -karoten. Mohou způsobit, že volné radikály neškodí, a tak chránit buňky našeho těla. Kromě toho je zelí poskytuje mnoho obranného vitamínu C a slušnou část vápníku.
Kroky přípravy
Vařte kousnutí těstovin -proti velkému vroucí solené vodě, nalijte do síta a vypusťte.
Vyčistěte, umyjte a rozdělte brokolici na malé kvítky. Vložte květy do vařící solené vody po dobu 3 minut, vypusťte a odložte (blanšírování).
Opláchněte filé z kuřecího prsu pod studenou vodou, osušte je a nakrájejte na proužky nebo kostky. Zahřejte olivový olej na pánvi. Přidejte kuře a smažte 2–3 minuty na silné teplo. Sůl a pepř. Vyjměte z pánve.
Grot Parmesan. Roztavte 2 polévkové lžíce másla v malém hrnci na mírném ohni. Zamíchejte mouku a krátce pečte. Zamíchejte mléko, přiveďte k varu a vařte asi 2-3 minuty. Sundat kamna. Zamíchejte parmezán a dochutíme trochou soli a pepře. Umyjte šalvěj, protřepejte a nakrájejte listy na jemné proužky.
Nalijte těstoviny, brokolici, kuře a šalvěj do pekáče. Pokapejte na ni omáčku. Najděte opékaný chléb a rozpadněte se. Roztavte zbývající máslo na pánvi na mírném ohni, promíchejte toast chleba a rozložte je na gratinu.
Gratinu v předehřáté troubě při 180 ° C (cirkulující vzduch 160 ° C; plyn: úroveň 2–3) pečená zlatá hnědá pro cca. 25 minut. Podávejte teplé.
Kroky přípravy
Vařte kousnutí těstovin -proti velkému vroucí solené vodě, nalijte do síta a vypusťte.
Vyčistěte, umyjte a rozdělte brokolici na malé kvítky. Vložte květy do vařící solené vody po dobu 3 minut, vypusťte a odložte (blanšírování).
Opláchněte filé z kuřecího prsu pod studenou vodou, osušte je a nakrájejte na proužky nebo kostky. Zahřejte olivový olej na pánvi. Přidejte kuře a smažte 2–3 minuty na silné teplo. Sůl a pepř. Vyjměte z pánve.
Grot Parmesan. Roztavte 2 polévkové lžíce másla v malém hrnci na mírném ohni. Zamíchejte mouku a krátce pečte. Zamíchejte mléko, přiveďte k varu a vařte asi 2-3 minuty. Sundat kamna. Zamíchejte parmezán a dochutíme trochou soli a pepře. Umyjte šalvěj, protřepejte a nakrájejte listy na jemné proužky.
Nalijte těstoviny, brokolici, kuře a šalvěj do pekáče. Pokapejte na ni omáčku. Najděte opékaný chléb a rozpadněte se. Roztavte zbývající máslo na pánvi na mírném ohni, promíchejte toast chleba a rozložte je na gratinu.
Gratinu v předehřáté troubě při 180 ° C (cirkulující vzduch 160 ° C; plyn: úroveň 2–3) pečená zlatá hnědá pro cca. 25 minut. Podávejte teplé.