Kotlety rybne

Rybí kotlety

Rybí kotlety

Rybí kotlety – jednoduché, chutné a mírně podceňované. Je to škoda! Protože je to jedno z těch jídel, které kombinují nutriční hodnoty a snadnou přípravu, a jsou snadno stravitelné a odpovídají mnoha doplňkům – od brambor, přes obiloviny až po čerstvé saláty. To je skvělá alternativa k klasickým kotleům masa.

Recept na: rybí kotlety

Složení:

  • 600 g filé na svíčkové nebo bílé rybí, např. Cod, Miruna, Halibut
  • 1 velké vejce
  • 1 větší pšenice
  • 1 plochá čajová lžička kopru
  • 3-4 polévkové lžíce strouhanky
  • 1 plochá čajová lžička soli
  • 1/3 čajové lžičky černého pepře
  • Smažený olej

Recept na rybí kotlety krok za krokem:


Krok 1

Rybí kotlety

Obvykle vyrábím rybí kotlety s treskem, mirunou nebo halibut – pro recept jsem použil 600 g ryb.

Vyčistěte ryby důkladně zbavení kůže a kostí.


Krok 2

Rybí kotlety

Rybte ryby v mlýnku na maso – na velké nebo střední síti.

Namočíme roli ve vodě nebo mléce. Po chvíli ji vytlačíme z přebytečné kapaliny a také ji vytlačíme přes tisk.

Do misky také přidáváme jemně nasekané kopry (1 plochá čajová lžička).


Krok 3

Rybí kotlety

Přidáváme také vejce a sůl (1 plochá lžička) a černý pepř (1/3 ploché lžičky).


Krok 4

Rybí kotlety

Smíchejte celý s lžičkou. Doslova na okamžik.


Krok 5

ryby kotlety

Vytváříme kulaté kotlety s lehce navlhčenými rukama – vyšlo to 10 kusů.

Všichni jsme mírně potaženi strouhaním.


Krok 6

Rybí kotlety

Smažte ryby kotlety na obou stranách v horkém oleji – pro mě asi po dvou a půl minutách na každé straně.

Podávejte s vašimi oblíbenými doplňky, např. Vařené, pečené brambory, bramborové knedlíky, krupice nebo rýže.

Osobně se mi tyto kotlety líbí s vařenými bramborami a salátem ze salátu.


ryby kotlety

Rybí kotlety

Rybí kotlety

Rybí kotlety

Recept na rybí kotlety krok za krokem:


Krok 1

Rybí kotlety

Obvykle vyrábím rybí kotlety s treskem, mirunou nebo halibut – pro recept jsem použil 600 g ryb.

Vyčistěte ryby důkladně zbavení kůže a kostí.


Krok 2

Rybí kotlety

Rybte ryby v mlýnku na maso – na velké nebo střední síti.

Namočíme roli ve vodě nebo mléce. Po chvíli ji vytlačíme z přebytečné kapaliny a také ji vytlačíme přes tisk.

Do misky také přidáváme jemně nasekané kopry (1 plochá čajová lžička).


Krok 3

Rybí kotlety

Přidáváme také vejce a sůl (1 plochá lžička) a černý pepř (1/3 ploché lžičky).


Krok 4

Rybí kotlety

Smíchejte celý s lžičkou. Doslova na okamžik.


Krok 5

ryby kotlety

Vytváříme kulaté kotlety s lehce navlhčenými rukama – vyšlo to 10 kusů.

Všichni jsme mírně potaženi strouhaním.


Krok 6

Rybí kotlety

Smažte ryby kotlety na obou stranách v horkém oleji – pro mě asi po dvou a půl minutách na každé straně.

Podávejte s vašimi oblíbenými doplňky, např. Vařené, pečené brambory, bramborové knedlíky, krupice nebo rýže.

Osobně se mi tyto kotlety líbí s vařenými bramborami a salátem ze salátu.


ryby kotlety

Rybí kotlety

Rybí kotlety

Rybí kotlety

Přejít nahoru