Recept na: rybí kotlety
Složení:
- 600 g filé na svíčkové nebo bílé rybí, např. Cod, Miruna, Halibut
- 1 velké vejce
- 1 větší pšenice
- 1 plochá čajová lžička kopru
- 3-4 polévkové lžíce strouhanky
- 1 plochá čajová lžička soli
- 1/3 čajové lžičky černého pepře
- Smažený olej
Recept na rybí kotlety krok za krokem:
Krok 1

Obvykle vyrábím rybí kotlety s treskem, mirunou nebo halibut – pro recept jsem použil 600 g ryb.
Vyčistěte ryby důkladně zbavení kůže a kostí.
Krok 2

Rybte ryby v mlýnku na maso – na velké nebo střední síti.
Namočíme roli ve vodě nebo mléce. Po chvíli ji vytlačíme z přebytečné kapaliny a také ji vytlačíme přes tisk.
Do misky také přidáváme jemně nasekané kopry (1 plochá čajová lžička).
Krok 3

Přidáváme také vejce a sůl (1 plochá lžička) a černý pepř (1/3 ploché lžičky).
Krok 4

Smíchejte celý s lžičkou. Doslova na okamžik.
Krok 5

Vytváříme kulaté kotlety s lehce navlhčenými rukama – vyšlo to 10 kusů.
Všichni jsme mírně potaženi strouhaním.
Krok 6

Smažte ryby kotlety na obou stranách v horkém oleji – pro mě asi po dvou a půl minutách na každé straně.
Podávejte s vašimi oblíbenými doplňky, např. Vařené, pečené brambory, bramborové knedlíky, krupice nebo rýže.
Osobně se mi tyto kotlety líbí s vařenými bramborami a salátem ze salátu.
Recept na rybí kotlety krok za krokem:
Krok 1

Obvykle vyrábím rybí kotlety s treskem, mirunou nebo halibut – pro recept jsem použil 600 g ryb.
Vyčistěte ryby důkladně zbavení kůže a kostí.
Krok 2

Rybte ryby v mlýnku na maso – na velké nebo střední síti.
Namočíme roli ve vodě nebo mléce. Po chvíli ji vytlačíme z přebytečné kapaliny a také ji vytlačíme přes tisk.
Do misky také přidáváme jemně nasekané kopry (1 plochá čajová lžička).
Krok 3

Přidáváme také vejce a sůl (1 plochá lžička) a černý pepř (1/3 ploché lžičky).
Krok 4

Smíchejte celý s lžičkou. Doslova na okamžik.
Krok 5

Vytváříme kulaté kotlety s lehce navlhčenými rukama – vyšlo to 10 kusů.
Všichni jsme mírně potaženi strouhaním.
Krok 6

Smažte ryby kotlety na obou stranách v horkém oleji – pro mě asi po dvou a půl minutách na každé straně.
Podávejte s vašimi oblíbenými doplňky, např. Vařené, pečené brambory, bramborové knedlíky, krupice nebo rýže.
Osobně se mi tyto kotlety líbí s vařenými bramborami a salátem ze salátu.