Recept na: Ovesné sušenky s banánem
Složení:
- 1 banán (střední velikost)
- 160 g ovesné vločky, např. Okamžitě
- 80 g pšeničné mouky, např. Dort
- 40 g roztaveného másla nebo oleje
- 2 ploché lžíce tekutého medu
- Volitelné 2 ploché lžíce arašídového másla
- Volitelná lžička 1/3 skořice
- 1 velké vejce
- 1/2 lžičky do pečiva
Jak vyrobit ovesné ovesné sušenky s banánem?
Krok 1
Oat cookies s banánem se dostane poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 190 stupňů (ohřev nahoru dolů).
Z receptu vychází asi 10-12 koláče, ale částka jednoduše závisí na velikosti jejich tvorby.
Rozdrťte banán vidličkou.
Krok 2
Přidejte ovesné vločky do misky (obvykle používám okamžik, asi 160 g), stejně jako mouku (80 g), vejce a prášek do pečiva (1/2 lžičky), roztavené a ochlazené máslo nebo olej (40 g), jakož i tekuté med (2 ploché lžíce). Doporučuji také přidat arašídové máslo (2 ploché lžíce) a skořice (1/3 lžičky) – ale to jsou volitelné ingredience. Pokud chcete, přidejte také polévkovou lžíci sušených brusinek nebo sultánských rozinků. (
Krok 3
Přidáme drcený banán.
Smíchejte celý s lžičkou.
Krok 4
Těsto vyjde docela lepkavé, tlusté.
Lehce navlhčete ruce vodou. Vytváříme docela lepkavé koule z těsta (lehce je vyrovnáme nahoře).
Krok 5
Pak jsme rovnoměrně položili cookies na pekařský podnos lemovaný pečením papírem. Pečeme asi 15 minut při 190 stupních (pokud dáváte přednost, můžete je pečit horkým vzduchem, ale pak doporučuji snížit teplotu na 180 stupňů).
Ukládáme ovesné vločky s banánem v těsné nádobě až 5-7 dní. Dobrou chuť!
Dáváte přednost více křupavých cookies? V takovém případě doporučuji klasické ovesné ovesné sušenky nebo ovesné sušenky s brusinky.
Pokud hledáte nápady pro použití ovesné vločky, nezapomeňte vyzkoušet pečenou kaši s pečenou Rafaello, odměnu nebo pečenou kaši na cheesecake.
Jak vyrobit ovesné ovesné sušenky s banánem?
Krok 1
Oat cookies s banánem se dostane poměrně rychle, takže můžete okamžitě nastavit troubu na 190 stupňů (ohřev nahoru dolů).
Z receptu vychází asi 10-12 koláče, ale částka jednoduše závisí na velikosti jejich tvorby.
Rozdrťte banán vidličkou.
Krok 2
Přidejte ovesné vločky do misky (obvykle používám okamžik, asi 160 g), stejně jako mouku (80 g), vejce a prášek do pečiva (1/2 lžičky), roztavené a ochlazené máslo nebo olej (40 g), jakož i tekuté med (2 ploché lžíce). Doporučuji také přidat arašídové máslo (2 ploché lžíce) a skořice (1/3 lžičky) – ale to jsou volitelné ingredience. Pokud chcete, přidejte také polévkovou lžíci sušených brusinek nebo sultánských rozinků. (
Krok 3
Přidáme drcený banán.
Smíchejte celý s lžičkou.
Krok 4
Těsto vyjde docela lepkavé, tlusté.
Lehce navlhčete ruce vodou. Vytváříme docela lepkavé koule z těsta (lehce je vyrovnáme nahoře).
Krok 5
Pak jsme rovnoměrně položili cookies na pekařský podnos lemovaný pečením papírem. Pečeme asi 15 minut při 190 stupních (pokud dáváte přednost, můžete je pečit horkým vzduchem, ale pak doporučuji snížit teplotu na 180 stupňů).
Ukládáme ovesné vločky s banánem v těsné nádobě až 5-7 dní. Dobrou chuť!
Dáváte přednost více křupavých cookies? V takovém případě doporučuji klasické ovesné ovesné sušenky nebo ovesné sušenky s brusinky.
Pokud hledáte nápady pro použití ovesné vločky, nezapomeňte vyzkoušet pečenou kaši s pečenou Rafaello, odměnu nebo pečenou kaši na cheesecake.